Soundtrack: The Second Best Exotic Marigold Hotel

The Second Best Marigold Hotel

20th Century Fox

Rating: ★★☆☆☆

In 2011 dumpte regisseur John Madden een stel acteurs en actrice op leeftijd in India. Ze zouden hun oude dag doorbrengen in The Best Exotic Marigold Hotel. Het leverde een amusante film op vol heerlijke vertolkingen. Het is dan met plezier dat we de oudjes opnieuw verwelkomen in The Second Best Exotic Marigold Hotel.

Zowat de hele cast uit de originele film is terug van de partij, behalve degene die helaas het einde van de film niet haalde. Huilen hoeft zeker niet, want dat verlies wordt ruimschoots opgevangen door nieuwkomers Tamsin Greig, David Strathairn en Richard Gere. Deze laatste zorgt voor een hoge bloeddruk bij de dames.

The Second Best Marigold Hotel

Sony Classics

Gelukkig is er nog de soundtrack die hen kan kalmeren. De muziek is net als bij de eerste film van Thomas Newman. Hij is vader van de legendarische Alfred Newman en neef van Randy Newman. Thomas verzamelde tot nu toe al 12 Oscarnominaties, won een Emmy, twee BAFTA Awards en 6 Grammy’s. Over het talent van Thomas is John Madden duidelijk:

“Tom’s ability to penetrate the soul of a film is unmatched; In the two Marigold films, Tom’s group of collaborators expanded to include some extraordinary Indian players and vocal soloists, creating a musical and cultural synthesis that has produced two ravishing and interlocking scores: atmospheric, surprising, thrilling, funny, haunting and entirely sui generis.”

Het gaat goed met het hotel uit de eerste film. Zo goed zelfs dat co-managers Muriel Donnelly (Maggie Smith) and Sonny Kapoor (Dev Patel) denken aan uitbreiding. Dat vraagt heel wat voorbereiding en werk. Het wordt nog zo moeilijker als Sonny’s huwelijk nadert. The Second Best Exotic Marigold Hotel is dus meer van hetzelfde. 

The Second Best Marigold Hotel

20th Century Fox

Dat alles wordt in een typisch muzikaal jasje gestopt. Thomas Newman speelt op safe. Hij gebruikt enkele klanken die we kennen uit de eerste film, geeft er hier en daar een draai aan en zorgt dat het net een beetje anders klinkt. Van een uitdaging kan je dus niet echt spreken, niet voor hem en ook niet voor mezelf als ik ernaar luister. Voor de liefhebbers is de soundtrack wel beschikbaar sinds 25 februari.

Nummers: 

1. Discretion
2. Second Best Exotic
3. Knees Then Names
4. Chai
5. Catnip
6. Ye Ishq Hai – performed by Shreya Ghoshal
7. Busy Pensioner Bee
8. Nimish & Abhilash
9. Roll Call
10. Already Gone
11. Soft Hiss of Treachery
12. Completely Lethal
13. Balma – performed by Shreya Ghoshal & Shriram
14. The Fun Never Starts
15. Sagai
16. Mumbai
17. Unreasonable Behavior
18. The Brilliant Bits
19. Aaina
20. Bringer of New Things
21. Aila Re Aila – performed by Daler Mehandi & Kalpna Patowar
22. Scorpions
23. Shaadi
24. Reservoirs of Affection
25. Wedding
26. Jhoom Barabar Jhoom – performed by KK, Sukhvinder Singh, Mahalaxmi Iyer & Shankar Mahadevan
27. Life Piled On Life
28. Map of the World (End Title)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.