Soundtrack World War Z

World War Z

Paramount Pictures

Rating: ★★☆☆☆

Dat een zombiejongen verliefd kan worden op een sterfelijk meisje zag je recent in Warm Bodies. Bij die film zorgen Marco Beltrami en Buck Sanders voor een heel opvallende en andere soundtrack. Het was dan ook uitkijken naar de soundtrack voor World War Z. Want ook voor deze zombiefilm is Marco Beltrami van de partij. Al klinkt het alsof de inspiratie voor deze WWZ zoek was.

Zoals je in de audiobijdrage hoort klinkt deze score op een doodnormale actiescore. De 13de in een dozijn. Het klinkt allemaal bijzonder op maat gesneden van de killers die de aarde overspoelen. Door het volume kan je niet om de muziek heen. Die dreunt zich met alle kracht een weg door jouw trommelvlies zoekend naar een beetje bloed.

Maar Beltrami laat zich door deze soundtrack wegdrummen. Net als dat het geval is bij zijn soundtracks voor de laatste Die Hards. Leg WWZ naast het subtiele werk van Bear McCreary voor de tv-reeks The Walking Dead. Het verschil kan niet groter bij op vlak van volume, intensiteit, subtiliteit en emotioneel draagvlak.

Numers:

1. Philadelphia
2. The Lane Family
3. Ninja Quiet
4. Searching For Clues
5. Nj Mart
6. Zombies In Coach
7. Hand Off!
8. No Teeth No Bite
9. The Salvation Gates
10. Wales
11. Like A River Around A Rock

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.