Soundtrack: You’re Next

Hanway Films

Hanway Films

Rating: ★★★★½

Wie de trailer van You’re Next zag wist eigenlijk op voorhand al hoe geniaal goed de soundtrack van de film zou zijn. Op de vredige tonen van Lou Reeds Perfect Day barst een ware hel los. “It’s such a perfect day, I’m glad I spend it with you”, een lied dat er om smeekt ironisch gebruikt te worden voor een niet-zo-perfecte dag. De muziek in Adam Wingards horrorflick jaagt je zo niet enkel de stuipen op het lijf maar speelt ook verdomd goed met je emoties.

Wingard: And, again, going back to the whole iconic thing, I really grew up on Tarantino’s movies. I always just absolutely loved the way he used songs in a special way that really imprinted on you.

Hanway Films

Wat ik dan ook al enkele weken niet meer uit mijn hoofd krijg is de soundtrack van de film: Looking for the Magic van The Dwight Twilley Band. Dit lied schiet de film niet enkel op gang, de catchy melodie wordt een wederkerend motief dat de meest brutale gewelduitbarstingen doodleuk begeleidt. Van Tarantino gesproken…

Wingard: I wanted a song that basically should have been a #1 hit but you’ve never heard it before. One of the main composers on the film, Kyle McKennen, sent me like 11 songs, and “Looking for the Magic” was one of them. I never heard it before. I played it a couple times and called Simon (Barrett) into the room. We were just like, “Okay, this is it. This is what we want.”

Naar het einde toe van de film duikt er een ander lied op dat mij nóg meer intrigeerde. Terwijl het hoofdpersonage een ingenieuze boobytrap in elkaar steekt horen we jaren 80 elektronische synth muziek. Het lied lijkt weggelopen uit een Dario Argento giallo en doet denken aan Goblin. Op het eerste zicht voelt het tussen de indie rock nogal out-of-place aan, maar de verwijzing naar de goede oude horrorfilms van de jaren 70 en 80 kon ik meer dan smaken. Op internet wordt al een tijdje volop gezocht naar de naam van het lied, dat door Mads Heldtberg zou geschreven zijn. Ik was duidelijk niet de enigste die dit nummer apprecieerde.

Het verdict: de film is goed, echt goed. Maar het beste eraan is toch wel de soundtrack. Looking for the Magic is in het horrorgenre zonder uitzondering de beste soundtrack van de laatste 10-15 jaar. Met uitzondering van Tiny Tims Tiptoe Through The Tulips in Insidious natuurlijk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.