Supercalifragilistic Classic Soundtrack: Planet of the Apes

Fox

Fox

1968 is voor fans van science fiction een belangrijk jaar. In dat jaar laat Franklin J. Schaffner Planet of the Apes op ons los. Charlton Heston stort daarin neer op een planeet bevolkt door… apen. Opvallend, net als de bijhorende soundtrack door Jerry Goldsmith.

Het is deze soundtrack die componist Steve Willaert heeft uitgekozen als zijn Supercalifragilistic Classic Soundtrack. In een interview legt Steve uit wat hem zo aanspreekt aan deze score en het werk van Jerry Goldsmith.

Fox

De soundtrack is niet de meest typische klassieke score. Goldsmith laat vooral dissonantie horen, instrumenten die worden gebruikt op andere manieren dan dat we gewoon zijn. Hij gooit er ook nog een pak whooshing, bass en hoorngeluiden bij. Het geeft het geheel een apocalyptisch eindresultaat en zorgt dat deze film nog vreemder overkomt.

Goldsmith miste de kans op het scoren voor Beneath the Planet of the Apes, vanwege zijn verplichtingen aan Patton. Maar hij keerde wel terug voor Escape From The Planet Of The Apes. Jerry Goldsmith kon zo een heel andere score schrijven omdat Zia en Cornelius VS van de jaren 60 bezoeken. Goldsmith schreef een eigenzinnige poppy hoofdthema met coole drum ritmes en elektrische gitaar, maar met een symfonisch randje. Ook dus eentje om te (her)ontdekken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.