Supercalifragilistic Classic Soundtrack: The Lion King

Disney

Disney

Rating: ★★★★★

De nieuwe Supercalifragilistic Classic Soundtrack is weer een klepper van formaat. Iedereen die herinnert zich het magische jaar 1994. En zeker als je toen in de bioscoop bent gaan kijken naar The Lion King.

De roots van de muziek voor The Lion King ligt in Hans Zimmers score voor de film The Power of One (1992). Zimmer reisde hiervoor naar Afrika, want Hans wou Afrikaans gezang en drums voor de opnames. Op basis van dat werk (en zijn succes met The Last Emporer, Rain Man en Driving Miss Daisy) contacteerde Walt Disney Animation Studios hem voor The Lion King. Muziekopnames in Afrika waren deze keer niet mogelijk, dus haalde hij Lebo M naar Amerika voor de opnamesessies. Die bijdrage is bepalend geweest voor de hele score en de hele film. De score levert Zimmer een Oscar, een Golden Globe en 2 Grammy’s op.

Het eindresultaat staat er na al die jaren nog steeds. En nog steeds is het een van mijn persoonlijke favoriete soundtracks. Over de jaren heen zijn ook verschillende versies van de soundtrack uitgebracht. Dus best zoek je de volledige soundtrack.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.