Supercalifragilistic Classic Soundtrack: West Side Story

Fox

Fox

Rating: ★★★★½

Na Highlander stelt Supercalifragilistic opnieuw een Supercalifragilistic Classic Soundtrack voor. Deze keer hebben we gekozen voor een soundtrack dat eerst scoorde op de planken en daarna maar liefst 10 Oscars won. En dat voor een verhaal dat eigenlijk een muziekversie is van het beroemde Romeo & Julia-verhaal.

Fox

In West Side Story leven Maria en Tony in twee andere delen van New York. Ze verschillen niet alleen op vlak van achtergrond, opvoeding, geloof, maar ook van nationaliteit. Maar hun liefde is sterk en intens. Zodanig zelfs dat ze op elk moment in zang en dans uitbarsten. De bijhorende danspassen zijn van Irwin Kostal. Hij was ook verantwoordelijk voor de originele west side story in het theater. Later ging Kostal aan de slag bij Disney. Daar schreef hij geschiedenis als conducter voor Mary Poppins en The Sound of Music. Later bracht hij de muziek van de animatiefilm Fantasia terug tot leven.

Oorspronkelijk verhaal heette het verhaal East Side Story. En ging over een katholieke jongen en een joods meisje. Maar door de toestroom van Puertoricanen in de jaren 40 en 50 werden de nationaliteiten aangepast. De rol van Maria is voor Natalie Wood. Zij stierf later in geheimzinnige omstandigheden op een boot. Tony wordt gespeeld door Richard Beymer. Hij dook later nog op in bijvoorbeeld Twin Peaks en Murder, She Wrote. Een klein weetje is dat hun rollen oorspronkelijk bedoeld waren voor Audrey Hepburn en Elvis Presley.

West Side Story leverde Robert Wise and Jerome Robbins een gedeelde Oscar op voor beste regisseur. En het levert de makers, samen met de hele cast en crew nu ook de titel op van Supercalifragilistic Classic Soundtrack.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.