De wereld eindigt in 28 dagen

Pandora Cinema

Pandora Cinema

Iedere puber voelt zich wel eens raar en onbegrepen. Maar bij Donnie Darko is dit ook terecht. In dit mysterieuze drama, geschreven en geregisseerd door Richard Kelly, speelt Jake Gyllenhaal een verontruste tiener die geplaagd wordt door hallucinaties van een gigantisch konijn. In feite is het een man verkleed in een konijnenpak. Hij manipuleert Donnie en laat hem een reeks misdaden plegen. Kelly werkte de film af in 28 dagen, wat ook de tijdspanne is van het verhaal.

Pandora Cinema

Donnie Darko blijft voor mij een van de beste films ooit gemaakt. Ik vind het dan ook vreselijk dat dit soort films verkracht worden door vervolgen als S. Darko (2009) van Chris Fisher. Deze film focust zich op de jongere zus van Donnie, Samantha. Zelf heb ik hem niet gezien maar de trailer alleen al is een absolute afrader.

Some people are just born with tragedy in their blood.

In het onderstaande stuk zie je een gesprek tussen Donnie en Frank, het gehallucineerde konijn. Ik ben geen gigantische fan van Jake Gyllenhaal, maar zijn vertolking van een geschifte puber is echt geniaal. Elke keer dat ik die blik en die glimlach zie, wil ik de film meteen herbekijken. De muziek, de dialoog en de setting zijn bovendien übercool!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.