Dit is pas romantisch!

New Line Cinema

New Line Cinema

Het is ondertussen geen geheim dat voorliefde voor horrorfilms in mijn bloed zit. Toch kan ook ik, zoals de meeste meisjes, een goeie chick flick niet weerstaan. En girls, back me up als ik zeg dat Nick CassavetesThe Notebook toch wel een van de beste chick flicks is die er zijn! Dit romantische drama, gebaseerd op het boek van Nicholas Sparks, is het liefdesverhaal waar de hele vrouwelijke bevolking van droomt. En als het even mag, graag met Ryan Gosling erbij.

Read this to me, and I’ll come back to you.

New Line Cinema

The Notebook gaat over het jonge koppel Noah (Gosling) en Allie (Rachel McAdams). Hun verhaal wordt verteld door de oudere Noah (James Garner) aan zijn vrouw (Gena Rowlands), met wie hij in een bejaardentehuis zit. Zo hoopt hij haar herinneringen terug te brengen, aangezien ze aan dementie lijdt. Noah leest haar voor uit een notitieboekje waarin Allie zelf hun leven neerschreef.

Hun romance begint wanneer de simpele Noah op het eerste gezicht stapelverliefd wordt op de welgestelde Allie. De twee beleven een betoverende zomer samen tot Allies moeder beslist er een einde aan te maken. Aanvankelijk gaan ze elk hun eigen weg en is Allie zelfs een tijdje verloofd met de rijke, knappe en charmante Lon (James Marsden). Noah blijft echter geloven dat ze op een dag bij hem terugkeert. Daarom bouwt hij een verlaten huis om tot hun droomnestje zoals ze ooit hebben gepland.

Young Allie: Now, say you’re a bird.
Young Noah: If you’re a bird, I’m a bird.

Wanneer Allie ontdekt dat het huis af is, besluit ze Noah te bezoeken. Bad habits die hard en dus slagen de twee er weer niet in van elkaar af te blijven. Na een korte innerlijk strijd verkiest Allie uiteindelijk Noah boven Lon. Ze leiden een gelukkig leven samen, krijgen drie kinderen en sterven in elkaars armen. (Zucht …).

Aangezien ik geen favoriete scène kon kiezen, zet ik er maar een video bij met de beste stukken. Het zijn geen echte spoilers, dus geen paniek. Hoewel het hoe dan ook de moeite is om The Notebook in zijn geheel te bekijken. Haal er wel alvast een doos zakdoeken bij.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.