Een beetje lust is voldoende

DreamWorks

DreamWorks

Stel, je leidt een miezerig leven. Je partner is met de tijd de onbekendste persoon geworden die er is. Je kinderen lijken zodanig dood vanbinnen dat ze jou suïcidaal maken. Door je hatelijke job sta je op het randje van depressie. Om het plaatje af te maken, is je baas bovendien de grootste klootzak in de wereld. Hoe leuk zou het nu zijn om ze gewoon allemaal naar de maan te sturen? Heel leuk als je Kevin Spacey bekijkt in American Beauty van Sam Mendes.

Smile! You’re at Mr. Smiley’s.

De film gaat over de reclamemedewerker Lester Burnham (Spacey) die geobsedeerd raakt door een narcistische vriendin (Mena Suvari) van zijn dochter (Thora Birch). Dankzij Angela (Suvari) krijgt Lester opnieuw zin in het leven. Hij wordt opgewekt, assertief en onverschillig. Zijn vrouw (Annette Bening) krijgt op haar beurt een affaire met haar baas. Zijn dochter begint iets met hun merkwaardige buurjongen. En Lester zelf gaat uit gemakzucht in een hamburgertent werken. Wat heeft een mens nog meer nodig?

Look at me, jerking off in the shower… This will be the high point of my day; it’s all downhill from here.

American Beauty staat al een tijdje te pronken tussen mijn dvd-collectie en het wordt hoogtijd dat ik hem opnieuw bekijk. Zo dacht ik alleszins toen ik het onderstaande stukje zag. Ik heb me weer een breuk zitten lachen. Meer nog, ik ben er diep van overtuigd dat iedereen op zo’n manier ontslag moet indienen. Want als je het doet, moet je het goed doen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.