Ghost Dog: The Way of the Samurai

Ghost Dog: The Way of the Samurai

JVC

Jim Jarmusch zal altijd het buitenbeentje van de Amerikaanse cinema blijven, maar met Ghost Dog zette hij in 1999 een eerste stap richting mainstream cinema. Ghost Dog: The Way of the Samurai is een intelligente mengeling van het gangster- en het samuraigenre, met dikke teugen ironie en zwarte humor ertegenaan gegooid.

Jarmusch vertelt ons in zijn typische, op sfeer gefocuste stijl, het verhaal van de mysterieuze Ghost Dog die als hitman voor de maffia werkt. Een opperbeste Forest Whitaker vertolkt deze koelbloedige maar sympathieke killer die strikt leeft volgens de code van de Hagakure, een eeuwenoud Samurai handboek dat bulkt van de Oosterse filosofische spreuken.

Volgende scène is niet alleen emblematisch voor de compromisloze maar pure levensfilosofie van Ghost Dog, ze omschrijft ook mooi de diepdonkere stemming die de hele film uitademt. Een toon die u terugvindt op de soundtrack en score die geleverd werden door rapper RZA van de Wu-Tang Clan. U kan kleppers als Fast Shadow en Flying Birds zelfs terugvinden op het soundtrackalbum, uitgebracht onder dezelfde naam als de film. Een voorbeeld van die haast hypnotiserende score hoor je alvast onderaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.