Hepburn at Tiffany’s

Paramount Pictures

Paramount Pictures

Onlangs heb ik met iemand zitten praten over de klassieke filmdiva’s. Op het einde van ons gesprek kwamen wij tot de spijtige conclusie dat actrices à la Marilyn Monroe, Audrey Hepburn of Elisabeth Taylor vandaag bijna niet meer bestaan. Dit was natuurlijk onze eigen conclusie en jullie zijn absoluut vrij me tegen te spreken. Hoe dan ook, ik kreeg achteraf ineens zin om over een van mijn favoriete klassiekers te schrijven en tegelijkertijd een van mijn favoriete diva’s opnieuw in de spotlight te zetten. Want Blake EdwardsBreakfast at Tiffany’s (1961) verdient om de zoveel jaar wat extra aandacht te krijgen.

Paramount Pictures

That’s right. I’m just CRAZY about Tiffany’s!

Breakfast at Tiffany’s is een romantische komedie met Audrey Hepburn en George Peppard in de hoofdrol. Hepburns vertolking van de naïeve en excentrieke Holly Golightly blijft haar meest memorabele rol.

De film begint met Holly aan de etalage van de juwelierszaak Tiffany & Co., haar lievelingsplek. Daar staat ze te ontbijten. Die dag ontmoet ze haar nieuwe buur Paul Varjak (Peppard). Holly en Paul komen direct goed overeen en raken redelijk snel aan elkaar gehecht. De twee hebben immers meer gemeen dan ze op het eerste gezicht zouden denken. Holly is een openlijke gold digger en Paul is de toy boy van een rijke, getrouwde vrouw (Patricia Neal).

Paramount Pictures

I don’t think I’ve ever drunk champagne before breakfast before. With breakfast on several occasions, but never before, before.

Naarmate de tijd vordert, wordt Paul steeds meer verliefd op Holly. Het kan hem ook niet schelen dat haar echte naam Lula Mae Barnes is en dat ze op haar dertiende met een veel oudere plattelandseigenaar getrouwd was om haar broer en haarzelf te onderhouden. Uiteindelijk beslist Paul zijn relatie met de andere vrouw ook te beëindigen. Hij vraagt aan Holly om hem een kans te geven en haar zoektocht naar een rijke man te stoppen. Wanneer Holly beseft dat hij haar oprecht graag ziet, stelt ze zich eindelijk open.

Eén van de leukste stukjes uit Breakfast at Tiffany’s is Holly’s feestje. Ik vind het persoonlijk een zeer moderne scène voor die tijd. Naar zo’n get-together wil ik ook wel gaan. Let vooral op de vrouw met de spiegel. Hilarisch!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.