Mickey & Mallory, a killer duo

Warner Bros

Warner Bros

Oliver Stones Natural Born Killers is waarschijnlijk een van de meest zalig gestoorde misdaadthrillers die ik ken. In 2006 heeft Entertainment Weekly de film zelfs uitgeroepen tot de achtste meest controversiële film aller tijden. Het oorspronkelijke verhaal was geschreven door Quentin Tarantino, maar werd volledig bewerkt voor het script. Natural Born Killers werd opgenomen in slechts 56 dagen, maar de montage duurde wel 11 maanden. De uiteindelijke versie bestond uit 3000 cuts, terwijl de meeste films er tussen de 600 en de 700 hebben.

De film vertelt het verhaal van Mickey (Woody Harrelson) en Mallory (Juliette Lewis), een koppel getraumatiseerde en psychopathische seriemoordenaars. De twee reizen door Route 666 en laten een spoor van slachtpartijen achter. Gewoon voor de kick. Ze laten wel telkens één persoon in leven zodat die hun verhaal kan vertellen. De media maken uiteindelijk legendarische cultfiguren van hen.

Mickey and Mallory know the difference between right and wrong; they just don’t give a damn.

In het onderstaande stukje zie je een interview van de sensatie-journalist Wayne Gale (Robert Downey Jr.) met Mickey. Deze legt uit hoe moorden je verlichting kan bieden. Ik zal dit altijd een übergeniaal betoog vinden!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.