Revenge is a dish best served cold

Miramax Films

Miramax Films

Eén van mijn all time favorites is en blijft ongetwijfeld Alex ProyasThe Crow (1994). Vooral omdat ik altijd gefascineerd was door getormenteerde, licht psychopathische en vrij bizarre persoonlijkheden. Brandon Lees Eric Draven is daar een perfect voorbeeld van. Het spijt me Heath Ledger, maar zelfs Joker komt niet in de buurt.

Eric Draven wordt op een avond samen met zijn verloofde brutaal vermoord. De vrouw wordt trouwens eerst nog verkracht. Eric komt echter op een of andere manier terug tot leven en opent een ware jacht op zijn moordenaars. Nadat hij heel zijn imago verandert natuurlijk.

The Crow straalt de hele tijd een zeer duistere sfeer uit, wat de film alleen maar aantrekkelijker maakt. En om de zo al macabere stemming te versterken, werd Brandon Lee ook nog echt doodgeschoten op de set. In het pistool waarmee acteur Michael Massee op Lee moest schieten, zat één echte kogel. Lees ruggenmerg was verbrijzeld en uren later stierf hij in het ziekenhuis. Massee was zodanig geraakt door het incident dat hij daarna een jaar niet heeft geacteerd. Het is dus duidelijk dat geen enkele remake ooit echt zal tippen aan het origineel.

“Dad gave me this. Fifth birthday. He said, “Childhood’s over the moment you know you’re gonna die.””

Mijn favoriete scène uit de film is wanneer Eric een van de moordenaars, Funboy (Michael Massee), komt afmaken. Vraag me niet waarom, maar zelfs na 50 keer blijf ik even sterk genieten van Eric Dravens personage. Geef nu toe, dit is een super grappig stuk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.