Trick ‘r Treat!

Disney Enterprises

Disney Enterprises

Ik ben altijd dol geweest op animatiefilms en mijn absolute favoriet blijft nog steeds Henry Selicks The Nightmare Before Christmas. De techniek, het verhaal en heel het concept zijn echt geniaal! Deze komische, muzikale en een tikkeltje duistere klassieker werd geschreven door Tim Burton. De film wordt dan ook vaker met hem geassocieerd dan met Selick. De muziek is van Danny Elfman. Hij doet ook Jack Skellingtons (Chris Sarandon) zangstem.

Jack, please, I’m only an elected official here, I can’t make decisions by myself!

The Nightmare Before Christmas gaat over Jack ‘The Pumpkin King’. Hij is de ster van Halloween Town, een stad van allerlei monsters, spoken en heksen. Na de zoveelste Halloweenfeest wordt Jack het beu steeds dezelfde routine te herhalen. Wanneer hij Christmas Town ontdekt, besluit hij enthousiast Kerstmis over te nemen. De inwoners van Halloween Town krijgen elk een taak en Jack zelf neemt de rol van Kerstman.

Disney Enterprises

Op de kerstavond vliegt Jack rond met het monsterlijke speelgoed gemaakt door zijn vrienden. De kinderen zijn uiteraard doodsbang van deze levende en bijtende cadeaus. Mensen zien hem als een bedrieger en het leger besluit hem op te blazen. Jack begrijpt dit niet en wordt er eerst nogal ongelukkig door. Toch komt hij uiteindelijk tot zijn zinnen en probeert alles recht te zetten. Hij redt de echte Kerstman van de gokverslaafde boeman Oogie Boogie, die hij voor eens en voor altijd uit de weg ruimt. Yay!

There’s children throwing snowballs / instead of throwing heads / they’re busy building toys / and absolutely no one’s dead!

In het begin van zijn voorbereidingen geeft Jack de opdracht aan Lock, Shock en Barrel (de drie lokale deugnieten) om de Kerstman te ontvoeren en bij hem te brengen. De trio vindt het echter leuker om hem aan Oogie Boogie over te leveren. Dit tot Oogies groot plezier, aangezien Jack hem heeft verbannen. Onderaan zie je hoe die bengels tewerk gaan. Ik vind dit persoonlijk het leukste nummer uit The Nightmare Before Christmas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.