Verloren onschuld

Antidote Films

Antidote Films

Joseph Gordon-Levitt is naar mijn mening één van de beste acteurs die er zijn. Hij komt zeer overtuigend over in al zijn rollen. Van een naïeve puber uit 10 Things I Hate About You – stiekem een van mijn lievelingsfilms, ssshh – of een cynische en intelligente eenzaat uit Brick tot een simpele maar optimistische kankerpatiënt uit 50/50.

The summer I was 8 years old, five hours disappeared from my life. Five hours. Lost. Gone without a trace.

In Gregg Araki’s Mysterious Skin speelt Gordon-Levitt een jonge, homoseksuele gigolo met een duister verleden. Hij en nog een andere jongen werden namelijk als kinderen seksueel misbruikt door hun baseballtrainer (Bill Sage). Neil (Gordon-Levitt) groeit op tot een roekeloze puber voor wie alles een avontuur is, terwijl Brian (Brady Corbet) zich volledig terugtrekt en ervan overtuigd raakt dat hij door buitenaardse wezens ontvoerd is geweest.

Antidote Films

And I thought of all the grief and sadness and fucked up suffering in the world, and it made me want to escape.

Neil vertoonde al op een zeer jonge leeftijd sterke homoseksuele neigingen. Voor hem waren de seksuele avances van zijn trainer dan ook eerder spannend. Brian was echter zodanig getraumatiseerd dat hij aan een dissociatief geheugenverlies leed. Daarbij kan je uren en soms jaren uit je leven gewoon niet meer herinneren. Later droomt hij steeds vaker van een rare blauwe hand en nog een andere jongen. Hij ontdekt dat die jongen Neil is en gaat naar hem op zoek. Wanneer de twee elkaar ontmoeten, legt Neil uit hoe hun trainer ze heeft gemanipuleerd zodat het misbruik normaal leek. Brian stort uiteindelijk helemaal in elkaar.

De beste scène uit de film is wanneer Brian (George Webster) en Neil (Chase Ellison) nog kinderen zijn. Je ziet hier dat Neil toch een en ander mankeert en dat Brian zich heel gemakkelijk laat leiden. Verder is dit waarschijnlijk een van de meest gestoorde kinderscènes die ik ooit heb gezien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.