What happens in Vegas, stays in Vegas

llv

Metro-Goldwyn-Mayer

Nicolas Cage mag dan nog zo ‘getalenteerd’ zijn, mij heeft hij als acteur in het algemeen nooit iets gedaan. Ook al heb ik wel genoten van zijn psychopathische Castor Troy in John Woo’s Face/Off. In City of Angels (Brad Silberling) bijvoorbeeld kon ik zijn miezerigheid na een halfuur niet meer uitstaan. National Treasure (Jon Turteltaub) was gewoon een goedkope rip-off van Indiana Jones, en over Gone in Sixty Seconds (Dominic Sena) en Ghost Rider (Mark Steven Johnson) ga ik gewoon niks zeggen.

Leaving Las Vegas

MGM

Maar toen zag ik Leaving Las Vegas en eerlijk toegegeven, ik ben nog steeds sprakeloos. Als er ooit iemand zijn Oscar voor een rol echt verdiend heeft, dan is het wel Nicolas Cage in deze romantische drama van Mike Figgis. Hoewel het dramatische wel zwaar doorweegt. De film is gebaseerd op het boek van John O’Brien. Nicolas Cage speelt een Hollywoodscenarist, Ben Sanderson, die door zijn drankprobleem alles kwijtraakt. Hij besluit dan maar naar Las Vegas te trekken om zich daar letterlijk dood te drinken.

In Vegas ontmoet hij Sera (Elisabeth Shue), een prostituee van wie hij maar één ding verwacht: dat zij niet in de weg staat van zijn verslaving. In het begin lijkt Sera daarmee te kunnen leven, maar uiteindelijk wordt het haar te veel. En geloof me, uiteindelijk wordt het ons ook te veel. De alcoholeffecten op een mens worden zodanig plastisch en aangrijpend weergegeven dat ze volgens mij die film in AA zouden moeten tonen. Iedereen stopt dan gegarandeerd met drinken. Tenzij ze natuurlijk niet massaal naar Las Vegas verhuizen.

If you drank bourbon with me naked. If you smelled of bourbon as you fucked me, it would help. It would increase my esteem for you.

De slotscène van de film alleen al verdient een Oscar, maar ik heb gekozen voor een stukje waar Ben zich gewoon zat drinkt. Meer hoeft er niet over gezegd te worden zeker.

http://www.youtube.com/watch?v=67qEA0r5TDE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.