5 dingen die je moet weten over Gravity

Warner Bros.

Warner Bros.

Na maanden van promotie zal je Gravity vanaf deze week zelf kunnen beoordelen. Iedereen praat erover… en met reden. De film slaagt waar velen hebben gefaald. En met sterren als Sandra Bullock en George Clooney in de ruimte, kan de hemel nooit ver weg zijn…

1. Deze film is mooi
De cinematografie en computeranimatie in deze film zijn verbluffend. Het op één na beste zou waarschijnlijk het zelf meemaken zijn. Maar alleen enkelen hebben deze privilege. De film is bejubeld door James Cameron (Titanic, Avatar…), die zei “Ik denk dat dit de beste ruimtefotografie is ooit gedaan. Ik denk dat het de beste ruimtefilm is ooit gemaakt, en het is de film waar ik naar uitkijk in een lange tijd”.

2. Het is een 3-D Film, zie het dan ook in 3-D
Als er ooit een film was die je in 3-D moet zien, dan is het Gravity. Het is gemaakt voor het grote scherm en het alzo te beleven, niet om gewoon maar eens te zien. Zonder de toevlucht te nemen tot gewone, goedkope 3-D-trucage, beleef je deze film als het ware. Wat me dan weer tot het volgende punt brengt.

Warner Bros

3. Niet voor mensen die gevoelig zijn aan reisziekte
Er zijn momenten dat de film in constante beweging is. Fantastisch voor diegenen die de beweging echt willen meemaken, maar niet zo leuk voor diegenen die het niet zo goed doen in simulators. De kijker is gewaarschuwd! Soms krijg je het gevoel dat je links van rechts, boven van onder, niet meer weet. En dat was ook echt de bedoeling. Het geeft je het rollercoaster-gevoel. Gouden raad: als het te erg wordt, sluit je ogen.

4. Er zijn slechts 2 acteurs in deze film
Sandra Bullock en George Clooney dragen de film. Er zijn nog enkele andere personages, maar je krijgt ze nooit echt te zien. Dit wetende, kan je achterover leunen, ontspannen en de personages leren kennen. Want zij zijn het verhaal. Deze film gaat niet over de ruimte, alhoewel het de ruimte is waar het zich allemaal afspeelt. Als je met de intentie gaat om een actie-SF-film te zien, ga je de film niet leuk vinden. Actie is er, maar niet in de zuivere vorm. Maar zoals ik reeds zei, het gaat niet over de ruimte of de toekomst. “De ruimte” is bijna als een derde personage in deze film. De slechterik, als je het zo bekijkt, of het obstakel. Het is een prachtig verhaal over het overwinnen van, de wil om te leven en de menselijke drang om te overleven. Een beetje Castaway, maar in de ruimte.

5. Is dit een film voor kinderen?
Ik persoonlijk zou mijn kinderen niet meenemen. De film is met momenten zeer intens. Er is een scène gruwelijk genoeg om nachtmerries aan over te houden voor kinderen en voor gevoelige personen. Maar aangezien het hoge emotionele karaktergehalte, zullen ze eerder verveeld zijn.

Warner Brothers

Warner Brothers

Sandra Bullock zal waarschijnlijk voor haar rol worden genomineerd voor beste actrice! Zij zet haar rol voortreffelijk neer. Complex, diep, multi-dimensioneel, niet zoals we gewoon zijn van een komische Bullock.
Gravity won reeds de Future Film Festival Digital Award op het Venice Film Festival.
Bullock is bekroond voor beste actrice op het Hollywood Film Festival, voor haar uitstekende, prachtige en emotioneel geladen acteerprestaties dat nogmaals aantoont dat zij één van Hollywood’s meest gerespecteerde en populaire actrices is.

Gravity is niet zo’n lange film, 91 minuten, maar het is wel de langste rollercoaster-ervaring ooit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.