Hoffman en Hunger Games

Lionsgate

Lionsgate

Een groot acteur is heengegaan maar geen – geen!- zorgen. Zowel The Hunger Games: Mockingjay Part 1 als Part 2 zullen verschijnen zoals gepland, in november 2014 en 2015 . Fans van Katniss en co hoeven zich dus niet al te slecht te voelen over de dood van Philip Seymour Hoffman.

Nu kan ik best begrijpen dat een studio even met de handen in haar zit wanneer een acteur uit één van hun tentpole-producties het hoekje om gaat. Maar de dag na zijn dood al meteen luidkeels te roepen dat er niets aan de hand is en geplande releasedatums blijven, is dat niet een beetje tactloos? Of ben ik gewoon ouderwets?

In elk geval, Lionsgate, de studio achter The Hunger Games-franchise, heeft in een bericht laten weten dat de opnames met Hoffman, die Plutarch Heavensbee speelt, zo goed als afgerond waren. Voor Part 1 waren alle scènes ingeblikt. Voor deel twee moest de acteur nog zo’n negen dagen komen opdraven. Hoe ze die ontbrekende scènes precies zullen invullen, liet Lionsgate in het midden. Hoogstwaarschijnlijk zullen een aantal simpelweg sneuvelen. En om toch niet helemaal als harteloze hoopleheads versleten te worden, voegden de suits van de studio er ook nog het volgende aan toe:

Philip Seymour Hoffman was a singular talent and one of the most gifted actors of our generation. We’re very fortunate that he graced our Hunger Games family. Losing him in his prime is a tragedy, and we send our deepest condolences to Philip’s family.

Hadden ze dat nu eerst eens de wereld ingestuurd en volgende week eens laten weten dat het dubbelsluitstuk van The Hunger Games niet in gevaar was.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.