RIP Eleanor Parker (The Sound of Music)

Twentieth Century Fox

Twentieth Century Fox

The Sound of Music, het zou het onderwerp kunnen zijn van een item uit onze reeks Vakantietips voor filmfanaten. Want wie kruipt er nu niet elke kerstvakantie opnieuw onder een dekentje voor de tv om voor de tigste keer te genieten van het muzikale verhaal van de Von Trapps? Dit jaar heb je – helaas – nog een extra reden om The Sound of Music in je dvd-speler te schuiven.

Afgelopen maandag overleed de Amerikaanse actrice Eleanor Parker. Zij kroop in 1965 in de huid van barones Elsa Schraeder, de vriendin van kapitein Von Trapp (Christopher Plummer). Als liefdesrivale van zuster Maria (Julie Andrews) is Elsa niet bepaald het favoriete personage van de meeste Sound of Music-fans. Maar Parker slaagde er wel met verve in om de barones neer te zetten als een manipulatieve en snobistische, maar tegelijkertijd afgewezen vrouw.

Eleanor Parker was al even niet meer actief als actrice, maar wist tijdens haar carrière wel 3 Oscarnominaties te bemachtigen. Ze stierf op 91-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: ,

Comments are closed.