Aan het woord: Dwayne Johnson over G.I. Joe: Retaliation

Paramount Pictures

Paramount Pictures

Naast een goeie regisseur ontbrak het G.I. Joe: The Rise of Cobra ook aan testosteron. Jon M. Chu wou voor de sequel, G.I. Joe: Retaliation, niet dezelfde fout maken. En dus pleegde hij een telefoontje naar voormalig worstelaar Dwayne Johnson – nog altijd The Rock voor vrienden en intimi. Naar aanleiding van de dvd-release van de G.I. Joe-sequel gingen wij een potje armworstelen met de acteur.

Kan je ons iets meer vertellen over G.I. Joe: Retaliation? Waar gaat de film precies over en welk personage speel je?

Ik speel Roadblock. In de G.I. Joe-mythologie is hij het personage die de G.I. Joes samenhoudt. De lijm van de groep. Maar hij stond altijd in de schaduw, deed zijn ding op de achtergrond. Hij wilde nooit in de schijnwerpers staan. Maar zoals vaak tijdens een oorlog of conflict staan nieuwe leiders op en dat gebeurt in de film.

Paramount Pictures

Jij zat niet in de eerste G.I. Joe-film uit 2009. Wat vond je van die film?

Ik heb die nog nooit gezien. Toen de onderhandelingen liepen om in Retaliation mee te spelen vond ik het simpelweg een geweldige kans. Iedereen die er aan meewerkte wilde het verschil maken met de vorige keer. Het naar een hoger niveau tillen omdat ze voelden dat er ruimte voor verbetering was. Ik heb die kans gegrepen en ben zeer tevreden met wat we bereikt hebben.

Jij als actieheld van een nieuwe generatie mocht samen acteren met Bruce Willis, een ouwe rot in het vak . Hoe was dat?

Ik ben al een hele tijd bevriend met Bruce. Maar zelfs vroeger, als fan van films en actiehelden keek ik naar hem op. Hij is een icoon. Hij is al zo lang één van ’s werelds bekendste acteurs en dan samen met hem in deze film spelen, geweren in onze handen en de wereld redden. Dat is… cool.

Je zegt dat je bevriend bent met Bruce. Heb jij ooit met hem gesproken over een actieheld zijn?

Een paar keer. Zeker toen ik net begon te acteren in The Mummy Returns en The Scorpion King. Dat is tien of twaalf jaar geleden. Hij heeft me meteen gesteund en dat apprecieer ik. Sindsdien hebben we al heel veel gesprekken gehad maar niet noodzakelijk over actiehelden. Ze gaan meer over de business en hoeveel plezier we aan acteren beleven.

Parmount Pictures

Heeft hij je bruikbaar advies kunnen geven?

Ja! Hij zei: geniet ervan, maak plezier. En dat advies geven alle acteurs die al lang meedraaien. Ook Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger hebben me dat gezegd toen ik ze de eerste keer ontmoette.

Ik heb ergens gelezen dat er 476 geweren zijn gebruikt in G.I. Joe: Retaliation. Jij gebruikt er daar zelf een pak van. Voel jij je krachtiger met een wapen in de hand?

Als je je krachtiger voelt door een wapen te pakken dat niet eens echte kogels afvuurt, dan scheelt er iets met je (lacht). Het is plezant, dat wel. In onze training hadden we het voorrecht om tijd door te brengen met Navy SEALs. We wilden dat veel ruwer en meer in de werkelijkheid geworteld was. We schoten niet met laserpistolen maar met kogels. En het leukst aan Roadblock is dat hij een gigantisch wapen mag gebruiken. Hij haalt het van een tank en schiet er mee. Voor een actiefan en het kleine kind in mij was dat absoluut geweldig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.