Aan het woord: Jason Bateman en Melissa McCarthy over Identity Thief

Universal

Universal

Identity Thief vertelt het verhaal van Sandy Patterson (Jason Bateman) die alles dreigt te verliezen wanneer blijkt dat zijn identiteit gestolen is door de vrouwelijke oplichter Diana (Melissa McCarthy). Om zijn identiteit terug te claimen moet hij afreizen naar Miami om Diana op te sporen en weer terug te nemen naar Denver om alles op te helderen. Met een roadtrip en hilarische gevolgen van dien.

Bateman kennen we van Horrible Bosses en de lichtjes geniale reeks Arrested Development. McCarthy van Gilmore Girls en Bridesmaids. Nu bundelen ze hun krachten en zijn ze te zien in de nieuwe misdaadkomedie Identity Thief. Naar aanleiding van de bioscooprelease mochten we de twee hoofdrolspelers aan de tand voelen over de film.

Universal

Jason, het startte bij jou, niet?
Jason: Mijn excuses daarvoor! Een vriend gaf me een script en dan hebben we besloten heel wat dingen te veranderen. Eerst was het de bedoeling dat het om twee mannen zou gaan, maar toen hoorde ik dat Melissa vrij was en er voor open stond. Dus dan zijn we die weg opgegaan.

Waarom Melissa?
Melissa: Goede vraag.
Jason: Ze is mijn favoriete actrice. Ik vroeg het haar, ze vond het goed, en dat is dat!

Vertel eens over jouw rol, Melissa.
Melissa: Ik vond het geweldig, het is eigenlijk een rol die niet voor een vrouw bestemd is. Het was, zoals Jason al zei, bedoeld om door een man gespeeld te worden. Maar ik vond het leuk dat zij de agressieve van de twee was, fysiek echt agressief. Ze was ingewikkeld en eenzaam en toch leefde ze het leven grootser dan anderen. Dat is wat tegenstrijdig. Hoe dan ook, het was leuk om die puzzel te ontleden.

Jullie rollen hebben fysiek heel wat ondergaan en het lijkt alsof jullie het meeste stuntwerk zelf hebben gedaan, klopt dat?
Melissa: Ja, het meeste wel. Veel van de gevechten waren enorm verweven met de dialogen dus er was geen mogelijkheid om een stapje achteruit te zetten en het iemand anders te laten doen. We vormden zelf een groot onderdeel van het gevecht op dat moment, ook verbaal waren we prominent aanwezig. Met bloed en veel blauwe plekken als gevolg.

De verhaallijn in deze film draait om identiteitsfraude, wat echt wel een serieuze zaak is. Moesten jullie zodadelijk van identiteit verwisselen, wat zou je als eerste doen? 

Melissa: Wat ik zou doen als ik Jason was? Twee dingen: Lamborghini en hoeren.
Jason: Ik zou van haar man (Ben Falcone, n.v.d.r.) scheiden. Die kerel, pff!

Hij is zo knap!
Jason: Maar die looks raak je ook beu… Elke dag naast dezelfde man wakker worden…
Melissa: Als hij zijn mond opent is het precies een zangvogeltje.
Jason: Hij zingt inderdaad heel mooi. Maar daarna zou ik haar kinderen begraven in geschenken, want dat zijn gewoon twee kleine engeltjes.

Universal

Zijn jullie zelf ooit in contact gekomen met identiteitsfraude?
Melissa: Jaren geleden kon er iemand in mijn bankrekening en die heeft alles leeggehaald. Ik had toen maar één bankrekening en ik kon niet meer tanken en niets meer kopen in de supermarkt. Dat was best eng. Het is nu zo allemaal zo makkelijk, echt een angstaanjagende business.
Jason: Ja, dus nu zijn we fan van cash betalen en enkel nog met cash rondlopen.
Melissa: Dat, en diamanten.

 (Bron: Universal)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.