Aan het woord: Zach Galifianakis aka Humpty Dumpty

Puss In Boots

Dreamworks

Na Salma Hayek is het tijd voor een gesprek met Zach Galifianakis (The Hangover). Hij leent zijn stem aan het personage van Humpty Dumpty in de animatiefilm Puss In Boots.

V: Hoi Zach, alles goed?
A: Alles super, bedankt.

V: Jij deed de stem van Humpty Dumpty in Puss in Boots. Ben je ‘blei’ met het resultaat?

A: (lacht) Ja, ik was enorm ‘vereird’ om het te doen.

V: Heb je die grap al eerder te horen gekregen?

A: Die grap nog niet maar er zijn er genoeg.

V: Zoals? Misschien dat Humpty Dumpty een rot ei is in Puss in Boots?

A: Ja. Of dat het een eigenzinnig personage is.

Dreamworks

V: Ze blijven maar komen. Het is wel duidelijk dat Humpty Dumpty een slecht kantje heeft. Toch zit Puss in Boots boordevol humor. Blijf je bij zo’n film trouw aan het script of is er ruimte om je eigen ding te doen?

A: Ik heb wel een aantal zinnetjes toegevoegd hier en daar maar voor het grootste deel heb ik me aan het script gehouden.

V: Kan je iets meer uitleg geven over de relatie tussen Puss en Humpty? In de klassieke kinderverhalen hebben die twee niks met elkaar te zien.

A: Ja ze hebben de verhaaltjes van vroeger een beetje vrij geïnterpreteerd. Humpty is een nogal fragiel persoontje die er een paar slechte gewoontes op nahoudt. Puss en Humpty groeiden samen op in een weeshuis. Ze waren echte ettertjes en gingen elk hun eigen weg in het leven maar uiteindelijk komen ze terug samen voor één laatste avontuur.

V: Antonio Banderas herneemt zijn rol uit de Shrek films als Puss in Boots. Salma Hayek leent haar stembanden dan weer aan Kitty Softpaws, een nieuw personage. Hoe was het om met hen in een opnameruimte te kunnen werken?

A: Eén van hun contractuele eisen was dat ik op minstens 50 meter van hen moest gehouden worden.

V: Ach, wat een schande. Het zou wel een hoogtepunt in je carrière geweest zijn om met Salma samen te werken.
A: Zeker en vast!

V: Je stond waarschijnlijk te springen om de rol van Humpty Dumpty te spelen. Was er nog iets dat je aantrok in het project?

A: Het scenario en het verhaal zijn gewoon schitterend. Humpty Dumpty loopt er niet zomaar bij om geestige oneliners te spuien. Hij draagt echt iets bij tot de plot van de film. Het zit allemaal goed in elkaar.

Dreamworks

V: Los van het feit dat je moederziel alleen in de studio zat, hoe vond je het om een geanimeerd personage tot leven te wekken in een Dreamworks film?

A: Ik vond het gigantisch tof om te doen. In het begin was ik wat onzeker, maar dat heb ik wel meer als ik aan iets begin. Uiteindelijk heb ik mijn draai wel gevonden en ik zou het zeker opnieuw doen. Elke keer als ik uit de studio kwam voelde ik me opperbest.

V: Nog een laatste vraagje. Het is onmogelijk om een interview met de grote Zach Galifianakis te doen zonder te vragen naar The Hangover 3. De eerste twee films waren grote successen en Todd Phillips (bedenker en regisseur van The Hangover films) heeft aangekondigd dat hij een idee heeft voor een trilogie. Kan je ons iets nieuws vertellen daarover?

A: Ik heb geen idee waar de derde film over zou gaan. Ik sta er alleszins voor open om alle opties te verkennen maar het is nog niet tastbaar genoeg om er al iets over te lossen.

V: Denk je dat Humpty Dumpty een rol kan krijgen in The Hangover 3?

A: (lacht) als ze die twee genres met elkaar kunnen verbinden heb ik daar helemaal niks op tegen.

V: Bedankt voor je tijd Zach.

A. ‘t Is niks, het was een eitje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.