Dag 3 RRFFF: True Love en Villa Captive

Saphir Production

Op de derde dag van het RRFFF waren zowel regisseur Enrico Clerico en scenarist/producent Fabio Guaglione (True Love), als actrice Liza Del Sierra (Villa Captive) aanwezig voor een vragenrondje.

True Love
Fabio Guaglione sprak vooral over de productie. Opmerkelijk hier was dat True Love helemaal geen B-look heeft, met een schamele 300.000 euro wisten Guaglione en Clerico toch nog een visueel overtuigende film te draaien. Op de vraag waarom de film in het Engels is gaf Guaglione twee redenen: marketing en genre. De film heeft meer kansen op de markt én hoort thuis in een genre dat puur Amerikaans is (Saw). Als voorbeeld geeft hij een grappige anekdote over één van zijn eerste kortfilms. Die speelt zich af in een ruimteschip, een setting die helemaal tot de Amerikaanse cinema behoort en dus niet echt zou ‘werken’ als ze Italiaans gesproken zou zijn.

Mercurio Domina

De opnames waren de helft in Italië en de helft in LA. Een groot stuk van het budget ging dan ook naar de vliegtickets van de acteurs, die blijkbaar in eerste klas móeten vliegen vanwege de acteursbond. Een ander aanzienlijk deel van het budget ging naar de CGI om de schaduwen van de crewleden weg te filteren. De locatie was een gesloten cube verlicht door 108 lichten, aardig wat schaduwen me dunkt. Felicitaties dus voor de crew en cast, een dergelijk huzarenstukje getuigt van aardig wat filmpassie.

Villa Captive
Liza Del Sierra, bekend van haar Adult Entertainment films, speelt in Villa Captive haar eerste mainstream rol. Daar bracht ze het verwonderlijk goed vanaf. Zelf had ze veel lof voor de ‘echte’ acteurs die haar doorheen het hele filmproces hielpen. Jammer waren enkele deleted scenes die ze liever in de film had gezien. Zo bijvoorbeeld de scène waarin ze een kerel het hoofd doorboort met een schroevendraaier (damn!), alsook de scène waarin ze de basis legt voor haar vriendschap met de buurjongen.

Of ze zich in het Lucy Lust personage herkent?

“In het begin zeker, op dat moment had ik net als Lucy genoeg van de porno-industrie. Maar verder in de film blijkt zij een heel sterke vrouw, ik denk niet dat ik zo sterk ben. Ik zou het wel willen zijn (lacht).”

Toch een mooie acteerprestatie als je zelf vooral als vriendelijk en stilletjes overkomt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.