Dredd 3D: Q&A met Karl Urban

Entertainment One Benelux

Stel je voor, je bent 16 en je kijkt naar Batman. Dan wil je toch gewoon die superheld zelf zijn, toch? Stel je nu eens voor, twintig jaar later, dat je dan effectief de rol van Batman aangeboden krijgt… . Of Karl Urban fan was van Batman weet ik niet, wel was hij als kind verslaafd aan de strips over Judge Dredd. En speelt hij nu toch niet de hoofdrol in de laatste nieuwe verfilming zeker? Sjansaar…

Karl Urban is vooral bekend als Eomer uit Lord of the Rings en als Bones uit de allerlaatste Star Trek. Binnenkort zullen we hem (eindelijk!) ook aan het werk zien in de Amerikaanse versie van ‘onze’ Loft. Voor het zover is mag hij eerst nog aan de slag als de meest beruchte rechter van Mega City One. Dredd 3D komt op 21 november in de zalen, maar wij konden Urban nu al strikken voor een interview.

Entertainment One Benelux

Nee, zo zag ik het niet. Toen ik de strips las als kind zag ik mezelf nooit het personage van Dredd ooit naspelen in een film. Het waren gewoon strips die ik heel erg graag las. Nu, dat neemt niet weg dat ik deze rol niet graag gespeeld heb. Het was wel bizar in het begin, maar eens ik in de rol zat ben ik er volledig voor gegaan.

Was het voor jou dan geen mega trip down memory lane?

Ja dat echt wel! Dat was één van de vele voordelen aan deze rol. Als research heb ik alle comics herlezen die ik als kind verslonden had, en dus dacht ik dan ook massaal terug aan m’n jeugd. Een ander voordeel is dat ik op die manier ook nieuwe Dredd comics ontdekte die veel later geschreven zijn en waar ik nog nooit van gehoord had. Strips die qua schrijfstijl en qua diepgang ferm geëvolueerd waren ten opzichte van de eerste verhalen.

Elke keer als Hollywood een remake of reboot of whatever tevoorschijn tovert wordt deze prent bedolven onder een cynische tsunami van wel heel actieve boggers en fans van de originele film. Wat zou je tegen deze mensen zeggen mocht je de kans krijegen?

Ik zou hen zeggen dat ze deze film zeker een kans moeten geven. En dat ze niet alleen mij moeten geloven, maar gewoon de recensies hoeven te lezen. Want deze film is echt wel iets anders geworden dan de vorige.

Hollywood Pictures

En wat vond je zelf van de film met Stallone als Dredd?

Hmm…ik herinner me nog dat ik hem ben gaan bekijken toen hij uitkwam. Sjah, je moet het ook een beetje in die tijd kunnen plaatsen. En daarom ook kan je beide films echt niet met elkaar vergelijken. Die van ons is veel donkerder en rauwer. Ook op gebied van de personages is hij realistischer dan de vorige.

En heb je veel van je one-liners geoefend in de spiegel?

(kordaat) Neen. Het zou echt geen goeie move zijn om als acteur voor een spiegel te gaan staan en je rol daar voor die spiegel te gaan oefenen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.