Geen Oscar, maar zeker niet onopgemerkt gebleven

Columbia Pictures

Columbia Pictures

Zondag 2 maart werden voor de 86ste keer de prestigieuze Academy Awards uitgereikt in Hollywood. Het kan je niet ontgaan zijn: veelbelovend acteur Barkhad Abdi (1985) was genomineerd voor dit gouden beeldje. Spijtig genoeg heeft hij de duimen moeten leggen tegen Jared Leto. Zijn vertolking bleef voor velen niet onopgemerkt. Daarom plaatsen we een uniek video-interview met deze bescheiden acteur uit de actiethriller Captain Phillips. Bekijk de video hier:

In Captain Phillips brengt regisseur Paul Greengrass het waargebeurde verhaal van de kaping van het Amerikaanse containerschip Maersk Alabama door Somalische piraten naar het grote scherm. Door de lens van Greengrass ontluiken zich simultaan een spannende thriller en een portret van de huidige effecten van de globalisatie. De film speelt zich af voor de kust van Somalië en focust op de relatie tussen de kapitein Richard Phillips (Tom Hanks) en zijn Somalische tegenhanger Muse (Barkhad Abdi), die beide de menselijke tol zullen betalen voor economische krachten die ze niet controleren.

De film is gebaseerd op het boek A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and dangerous Days at Sea, geschreven door Richard Phillips met Stephan Talty.

Captain Phillips van regisseur Paul Greengrass (The Bourne Ultimatum, United 93) verschijnt 21 maart op dvd en blu-ray.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.