Aan het woord: Jeremy Renner over Hansel & Gretel

Paramount

Paramount

Classic tale, new twist: zo verkocht Hansel & Gretel zichzelf begin dit jaar. Hansje en Grietje kunnen niet echt lachen met het feit dat de heks in hen een smakelijke steak saignant zag. Wanneer ze volwassen zijn worden ze premiejagers die geen jacht maken op criminelen maar op heksen. En dat de ketchup daarbij niet gespaard werd, hebt u geweten. Hansel (Jeremy Renner) komt een en ander toelichten naar aanleiding van de dvd-release deze week. Deel twee ziet u heel binnenkort verschijnen op uw vaste filmwebsite!

Paramount

Is Hansel & Gretel: Witch Hunters trouw gebleven aan het originele sprookje van de gebroeders Grimm?

De film speelt zich af vijftien jaar na de gebeurtenissen in het sprookje. Normaal gezien eindigen sprookjes met een happy end maar in dit geval zijn Hansel en Gretel nog steeds woedend omdat de heks hen wilde vermoorden. Daarom zijn ze nu premiejagers die jacht maken op heksen. Het is een grappige voortzetting van het sprookje.

Voelde het echt aan toen je de film inblikte of gebeurde het meeste werk voor een green screen?

Oh nee, het voelde erg echt aan, heel werkelijk. Het was vaak een grappige bedoening op de set. Er waren heksen die overal rondvlogen, vastgemaakt aan kabels uiteraard. We hebben enorm veel plezier gehad.

Wat vind je van de wereld van Hansel & Gretel?

Ik ben er dol op. Het voelde de hele tijd aan alsof ik in deze mystieke wereld leefde. En ik wilde er zelfs niet meer uit weg. Ik hou van dat soort leven. Het is een beetje oerachtig, en dat is precies waar ik van hou.

Vertel eens iets over Hansel en Gretel. Ze zijn broer en zus en weeskinderen, juist?

Inderdaad. Ze hebben enkel elkaar – een ander aspect van deze film waar ik erg van hield. Ze zijn alleen, en dragen veel pijn met zich mee. Maar ze gebruiken die pijn om iets goeds te doen.

Waarom doen de heksen hen toch geen kwaad?

Dat is de schoonheid van dit verhaal. Hun betoveringen hebben geen vat op Hansel en Gretel. Dat is cool, maar ze moeten toch heel voorzichtig zijn want sommige heksen zijn gevaarlijker dan andere.

De casting is bijna perfect. Jij en Gemma Arterton lijken echt als broer en zus.

Akkoord. Het was echt grappig toen we elkaar voor het eerst zagen omdat we meteen beseften dat we erg op elkaar lijken. En Gemma is een grote vondst. De rol was geknipt voor haar. We hebben veel geluk gehad.

Paramount

Wat trok je aan in dit project?

Ik zag veel ruimte voor mijn personage om te groeien en te experimenteren. En zoals ik al zei, ik hou ervan om me in die sprookjeswereld te begeven.  Ik vond het ook leuk om een oud sprookje een nieuwe draai te geven.

En, Jeremy, wat is de beste manier om een heks te doden?

Het is goed om op het hoofd te focussen – zoals je een paar keer kan zien in de film. Dat lijkt heel goed te werken (lacht).

Op het scherm lijk je altijd erg stoer. Hoe moedig ben je in het echte leven?

Geen idee. Ik kan heel hard lopen en ik zou eerder lopen dan vechten.

Heb je spijt van iets dat je niet gedaan hebt omdat je er bang voor was?

Ik probeer om te gaan met mijn angsten en er niet van weg te lopen. Ik was erg bang van haaien dus ik heb een duikbrevet gehaald en ben tot bij de haaien gedoken. Ik ben nog altijd bang van haaien maar ik begrijp de angst nu beter. Of het nu iets spiritueels of fysiek is dat ons bang maakt, het is altijd het onbekende. Toen ik dat besefte voelde ik geen angst meer en ik wist dat niks me nog kon stoppen in mijn leven.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.