Interview: Yuliya Snigir over A Good Day To Die Hard

Fox

Fox

Aan kogelinslagen, semtex, ratelende machinegeweren en vuile onderhemdjes geen gebrek in de Die Hard-reeks. Maar naar vrouwelijk schoon was het heel lang zoeken. Tenzij u natuurlijk wild wordt van het eightieskapsel en de epauletten van Bonnie Bedelia. In A Good Day To Die Hard is daar voor eens en altijd komaf mee gemaakt. De oogverblindende Yuliya Snigir doet meermaals het scherm oplichten als Irena. Wij hadden een babbel met de Russische actrice.

Waarom wilde u Irena spelen?

Wat ik leuk vind aan deze film is dat hij gaat over menselijke relaties. Dat maakt actiefilms zoveel interessanter. De meeste actiefilms zijn heel oppervlakkig maar deze film is persoonlijker en mijn personage heeft ook een duidelijke motivatie, een persoonlijke motivatie en ze is heel sterk. Ze is ook heel gefocust en slim. En net daarom sprak het personage mij erg aan.

Fox

Waarom zijn de Die Hard-films zo leuk om naar te kijken?

Alles draait rond menselijke relaties en dat is heel belangrijk in films, wat het genre ook is. Iedereen weet nog dat John McClane in de eerste film zijn vrouw moest redden en nu redt hij zijn zoon. Het gaat niet over vechtmachines. Het is het menselijke, het persoonlijke, het familiale waar het om draait. Dat is het belangrijkste.

Waren de opnames van de film bij momenten gevaarlijk?

Ik ben allesbehalve moedig dus ik heb soms wel gedacht: “mijn god, wat gebeurt hier allemaal…” Maar als je van je job houdt, voel je geen angst. Je zit zo in die scène dat je je niet afvraagt of wat je doet gevaarlijk is of niet. Ik had vertrouwen in iedereen. En de crew was heel professioneel.

Hoe was het om met Bruce Willis samen te werken?

Hij is natuurlijk een grote ster maar hij is erg charismatisch en loyaal. Weet je wat me opviel bij hem? Hij was heel geconcentreerd en ernstig en had veel energie op de set maar tussen twee takes door is hij opvallend kalm. Alsof hij geen energie wil verspillen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.