Passie als drijfveer boven alles

Kaboom

Lumière

15 jaar geleden verscheen Three Bewildered People in the Night in de bioscoop, een film van de onbekende Gregg Araki. Onbekend is Araki sindsdien niet meer door opvallende en gesmaakte films als Nowhere, The Doom Generation, Mysterious Skin en het totaal geflipte Kaboom. Aan indieWIRE vertelt Araki zijn visie op films en de motivatie die beginnende filmmakers zouden moeten hebben en wat ze moeten doen.

Zo vindt hij dat jonge beginnende filmmakers pas een film moeten maken wanneer ze er voor klaar zijn, en dat het een film moet zijn die ze doodgraag willen maken. Het ergste is een film maken gewoon om er een te maken omdat je naar het Sundance Filmfestival wilt gaan of omdat je een volgende Quentin Tarantino wilt worden. De belangrijkste reden moet zijn dat je een verhaal wilt vertellen, dat er iets is dat je echt wilt zeggen.

Three Bewildered People in the Night is er gekomen als wanhoopsdaad. Araki wilde absoluut dit verhaal vertellen over 3 mensen en hun (seksuele) fantasieën. Hij heeft er dan ook zijn eigen geld ingestoken. Nu kijken naar de film is voor hem een nostalgische trip naar een meer onschuldige en naïeve periode uit zijn leven. Zelf kijkt hij met plezier naar alternatieve films zoals Mala Noche, de eerste film van Gus Van Sant en Rick Linklaters Slacker omdat er zoveel passie en gedrevenheid in zit om het verhaal te willen vertellen.

Voor Araki zijn al zijn films heel persoonlijk en tonen ze wat er op dat moment in de tijd door zijn hoofd ging. Op die manier tonen ze hoe hij is geëvolueerd in zijn denken en wat er hem op dat moment nauw aan het hart lag. Uit ervaring weet hij dat onafhankelijke filmmakers het nooit makkelijk hebben. Je moet een zekere koppigheid en doorzettingsvermogen hebben. En vooral de passie om alle obstakels die je tegenkomt te overwinnen. (Brian Brooks)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.