Aan het woord: Henry Cavill, a Man of Steel

Man of Steel

Warner

Deze week kan je hier bij Supercalifragilistic Man of Steel winnen, de nieuwste film uit de Superman-franchise. Zoals je hier elders kan lezen heeft Superman al vele gezichten gekend en ook in Man of Steel leerden we een nieuwe Kal-El kennen.

De Britse acteur Henry Cavill ken je misschien uit de topreeks The Tudors, of uit de film Immortals. In deze prent mocht Cavill al een eerste keer zijn spierballen laten rollen als de mythische Theseus. Iets recenter van oorsprong, maar al even legendarisch is hij nu dus ook in Man of Steel en naar aanleiding van de release op dvd- en blu-ray mochten we de acteur een aantal vragen stellen.

Warner

Warner

Q: Wat ging er door je heen toen je vernam dat je de rol beet had?

Henry Cavill: Ik was vooral verrast. Ik had me opnieuw aan een “nee” verwacht, want dat antwoord had ik de laatste jaren al vaker gehoord. Vóór Man of Steel deed ik ook mee aan audities, en kwam ik altijd dicht in de buurt, maar bleken de makers uiteindelijk toch steeds voor iemand anders te kiezen. Het verbaasde me dus dat ze deze keer wel degelijk voor mij kozen. Maar na de verbazing kwam ook de vreugde en de blijdschap, of wat had je gedacht?!

Q: Je bent veruit de meest gespierde Superman ooit. Hoe heb je zo een kast van een lichaam bijeen gebouwd?

HC: Op verschillende manieren. De basis legde ik bij Mark White en Mike Blevins van Gym Jones. Dankzij hen heb ik ook de kracht en de doorzetting geleerd voor al hetgeen me nog te wachten stond. Na de basis was het tijd voor meer technische oefeningen waarbij ik ook leerde welke bewegingen ik wel en niet mocht uitoefenen. Pas dan kon ik beginnen met het kweken van mijn spiermassa. Hiervoor moest ik gi-gan-tisch veel calorieën innemen, waardoor ik in het begin wat chubby stond. Door de vele trainingen en het specifieke gewichtheffen ging dit er gelukkig allemaal snel weer af. Tijdens het filmen werd ik hier en daar ook nog ge-finetuned. Uiteindelijk heb ik zo zes weken afgezien om tot dit resultaat te geraken, maar ook om dit resultaat wast te houden.

Warner

Q: Men zegt vaak dat elke held maar zo goed is als zijn slechterik. Hoe hebben jij en Michael Shannon, die jouw vijand, Generaal Zod vertolkt, de scènes die jullie delen beleefd? Was er ruimte voor verbetering of interactie tussen jullie twee?

HC: Ik denk niet dat Michael die verbetering echt nodig had. En hij is als acteur zo goed dat ook ik daar automatisch voordeel uit haalde, gewoon door met hem mee te doen.

Q: Jouw personage heeft twee vaders, één van Krypton en eentje van op aarde. Hoe hebben zij jouw personage beïnvloed?

HC: Beiden hadden verschillende bedoelingen en dromen voor hun zoon. De eerste wou dat zijn zoon een leider was en de tweede was eerder beschermend en net bang dat mijn personage in de schijnwerpers zou stappen. Maar allebei wouden ze dat hun zoon opgroeide als een goed mens en altijd de juiste keuze zou maken. Deze verschillende elementen maken van Superman een speciaal iemand.

Q: Mocht je zelf over superieur krachten beschikken, welke zouden dat dan zijn?

HC: Goh, kunnen vliegen zou wel handig zijn, denk ik. Geen files, nooit nog je schoenen of je riem moeten uitdoen aan de luchthaven, altijd en overal snel zijn… Ik denk dat iedereen dat wel zou willen kunnen, nee?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.