Smashed: interview met cast en regisseur

Sony Pictures

Sony Pictures

Smashed is een film over een getrouwd koppel dat alcohol nodig heeft om samen gelukkig te zijn. Wanneer de vrouw beslist om af te kicken, komt hun huwelijk in gevaar. De hoofdrollen zijn voor Mary Elizabeth Winstead (Scott Pilgrim vs. the World, The Thing) en Aaron Paul (Jesse Pinkman uit Breaking Bad). We hebben voor jou een0 interview met regisseur James Ponsoldt en de actrice Mary Kay Place.

Sony

V: Hoe verliep het schrijven en het regisseren van een film die zulke ernstige onderwerpen aankaart?

James Ponsoldt: “Voor ons was het altijd zeer belangrijk om het onderwerp met gevoeligheid en eerlijkheid te behandelen. Maar we wilden het verhaal ook echt doordringen met een gevoel van hoop, humor en herkenbaarheid. We wilden nooit de personages veroordelen, of medelijden met hen hebben, of een gevoel van anderszijn opwekken. En dan heb ik het vooral over mezelf, Susan [Burke], mijn medeschrijver, en iedereen die meehielp aan de film zagen iets van onszelf en iets van onze geliefden in de personages. We vertrouwden erop dat, als wij dat zagen, andere mensen dat ook zouden zien.”

V: Wat was het moeilijkste aspect van het werken aan een film die alcoholisme als centrale thema heeft?

Mary Kay Place: “Ik ben gefascineerd door verhalen over transformaties, over mensen die een bewustzijnsverruiming ondergaan. Het voelde dus niet moeilijk aan. Het was gewoon interessant. Het onderwerp van verslaving in onze cultuur boeit me, omdat het onze hele cultuur doordringt. Verslaving is overal. We hebben allemaal familie en vrienden die erdoor geraakt zijn. Dus het was spannend, boeiend, en helemaal niet deprimerend. Vreemd genoeg was het gewoon leuk.” [Lacht]

Sony

James Ponsoldt: “Ik denk, voor mezelf, dat er vooral een hele druk was om de details juist te krijgen. We spotten nooit met personages, maar we verhulden ook niets. Dit voelde echt en oprecht. We probeerden nooit het publiek te choqueren, maar eerder een gevoel van herkenbaarheid op te wekken. Zowat iedereen die ik ken heeft ooit heel domme dingen gedaan toen ze dronken waren. Hopelijk zorgt de film, als een manier om inzicht te krijgen, ervoor dat je jezelf ziet op je slechtste momenten. Hopelijk zorgt hij ervoor dat je lacht met personages wanneer die niet op hun best zijn, maar dat je toch met hen meereist en supportert voor hen terwijl ze proberen te genezen en het te maken als een koppel, terwijl ze proberen van elkaar te houden en goed te zijn voor elkaar.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.