12 Monkeys, de serie?

Universal Pictures

Universal Pictures

De Amerikaanse zender Syfy bestelde de pilot voor een mogelijke tv-reeks, gebaseerd op 12 Monkeys van Terry Gilliam. Deze betere sciencefictionfilm vertelde het verhaal van James Cole (Bruce Willis). Wetenschappers sturen hem naar het verleden om het mysterie rond een erg dodelijk virus te ontrafelen.

Universal

Het is geweten dat wie tegenwoordig echt een verhaal wil vertellen, best naar de serie als medium stapt. 12 Monkeys bouwde het concept erg goed uit, maar benutte misschien niet alle mogelijkheden. Het duo dat verantwoordelijk is voor het script van de pilot in kwestie, werkte eerder al Nikita en Terra Nova uit. Terra Nova vond ik verschrikkelijk en een gemiste kans van jewelste. Nikita was ook niet uitzonderlijk, maar bouwde wel voort op de gelijknamige film van Luc Besson. De schrijvers/executive producers zijn dus niet aan hun proefstuk toe als het er op aankomt film naar serie te vertalen.

Over de inhoud van de serie is nog maar weinig informatie beschikbaar. Een Chinese vrijwilliger krijgt een gelijkaardige opdracht als die van Cole en komt tijdens zijn reis door tijd en ruimte in allerhande krappe situaties terecht. Klinkt als eerlijk vermaak. Voorlopig zijn de opnames voor november gepland.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.