16de WSA focust op televisiemuziek

WSA logo

World Soundtrack Awards

Didier Van Hoorebeke

Didier

Voor de zestiende editie van de World Soundtrack Awards Gala op woensdag 19 oktober, focust Film Fest Gent op origineel geschreven muziek uit televisieseries via de introductie van een nieuwe award ‘Best Original Score for Television Series/Miniseries’, dit met steun van de internationaal gerenommeerde ‘Academy of Television Arts & Sciences’ (organisator van de Emmy Awards).

Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor, o.l.v. Dirk Brossé, brengen de indrukwekkende muziek uit de meest succesvolle internationale televisieseries live, begeleid door fragmenten op groot scherm.

We kennen allemaal het dilemma: slapen gaan of nog één aflevering zien. House of Cards, Game of Thrones, The Americans, Better Call Saul, Mad Men,Fargo, The Leftovers, Sherlock, Downton Abbey, Borgen, The Killing, The Walking Dead, Les Revenants

Artistiek directeur Patrick Duynslaegher:

“Het lijstje is gewoon eindeloos. We beleven iets uniek, dat nooit eerder voorgekomen is: in deze nieuwe Gouden Jaren van de televisie is er zo veel kwaliteit om uit te kiezen dat het haast niet bij te houden is. De nieuwe TV-drama’s trekken niet alleen de beste regisseurs, scenaristen en acteurs aan, maar ook de meest getalenteerde en creatieve componisten. Nu televisie in de kunst van het verhalen vertellen voor niets moet onderdoen wat in de bioscoop te zien is, willen we het aandeel van de componist belichten in deze verslavende vorm van televisiekunst.”

House of Cards

Varèse Sarabande Records

Inspelend op het fenomenaal succes van series staat het programma van de 16e editie van de World Soundtrack Awards volledig in het teken van originele scores geschreven voor televisie (drama series en miniseries). We kozen niet alleen voor een prestigieuze nieuwe locatie, Capitole Gent, maar ook voor een ontdubbeling van het jaarlijks feest van de filmmuziek dat nu niet aan het eind maar midden in het 43e Film Fest Gent (11 tot 21 oktober 2016) plaats heeft:

– Woensdag 19 oktober: exclusieve World Soundtrack Awards Gala dat u kan bijwonen in het gezelschap van grote namen uit de internationale wereld van de filmmuziek. Op de award ceremonie wordt een nieuwe prijs uitgereikt: Best Original Score for Television Series & Miniseries. De prijsuitreiking wordt gevolgd door een concert van het beste van de hedendaagse tv-scores (House of Cards, Homeland, Fargo, The Leftovers,Mad Men, Sherlock e.a.) Duur van de avond: 3 uur (incl. pauze)

– Donderdag 20 oktober: WSA Concert (zonder ceremonie). Met het beste van de hedendaagse tv-scores (zelfde programma als woensdag), aangevuld met bekende tunes uit legendarische series die tot het collectief geheugen horen, zoals Mission Impossible,Dallas, Dynasty, Star Trek, The Untouchables, The Man from U.N.C.L.E. e.a. Duur van de avond: 1u30 (zonder pauze; zonder ceremonie)

Beide concerten worden uitgevoerd door het Brussels Philharmonic & Vlaams Radio Koor, o.l.v. Dirk Brossé en begeleid door fragmenten uit succesvolle tv-series op groot scherm.

De invoering door de World Soundtrack Academy  van een nieuwe prijs voor Best Original Score for Television Series & Miniseries werd alvast enthousiast onthaald door de Amerikaanse Television Academy die bij monde van award-winning componist en lid Michael A. Levine liet weten:

“It is enormously exciting that the prestigious World Soundtrack Awards are now going to recognize excellence in television music. This is further evidence that we have entered a “platinum age” of television in which its quality and level of craftsmanship has never been better.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.