300: Rise of an Empire komt eraan

300: Rise of an Empire

Warner Bros.

Wat vliegt de tijd toch snel voorbij. Het lijkt alsof het gisteren was. De openingsbeelden van een ouwe Spartaanse gek die met baby Leonidas boven de Taigetosberg staat te zwaaien. De aanzet van een bruut bloedfestijn van 117 minuten. Jup,  Zack Snyder300 dateert al weer van 2006. De filmadaptatie van Frank Millers eponieme strip over de 300 dappere Spartanen die Xerxes en zijn Perzische crew op hun doos gaven stond garant voor een kassucces. En eerlijk is eerlijk, ze kregen ook wel wat hulp van de Arcadieërs. Regisseur Snyder wist verdraaid goed welke visuele trukendozen hij moest bovenhalen om  Millers cultstrip naar het witte doek te toveren.

300

Warner Bros.

Het bloed gutste tot op de cameralens, de potige oneliners werden instant gemeentegoed. Ik heb genoeg zatte studenten “Tonight we dine in hell!” weten te roepen in de Gentse Overpoort. Mijn halve vriendenkring wou koning Leonidas zijn (een waanzinnige Gerard Butler in bloedvorm). Zou er een vervolg op komen? Schijt een beer in het bos? Lange tijd was er sprake van een prequel die 300: Battle of Artemisia zou noemen.

Nu het project in Griekse kannen en kruiken is blijkt het ding als 300: Rise of an Empire door het leven te gaan. Volgens de laatste geruchten zou het een prequel/paralleloquel zijn.  Nee, ik weet ook niet waar die Hollywoodbobo’s het blijven halen.  De film zou meerdere grote veld- en zeeslagen beslaan en ons zo een blik gunnen op de opkomst van de megalomane Xerxes, tonen wat er elders  in de Griekse stadstaten gebeurde toen Leonidas en zijn maats met de Perzen aan het dollen waren, en tegelijk ook inpikken op de gebeurtenissen aan het einde van 300. U weet wel, duizenden schuimbekkende Grieken die klaar staan om Xerxes en zijn allegaartje in de pan te hakken. Jaja, en u dacht dat Inception een moeilijke film was.

[Rise Of An Empire] happens over time in many different locations. The opportunities for the six distinct battles are even greater with different locations and tactics… The few against the many is still here. It’s hundreds vs. hundreds of thousands. It’s about taking on the mightiest power of all with wisdom and tactics.

300: Rise of an Empire

Warner Bros.

Newbie Noam Murro ( Smart People) heeft de regie van Snyder overgenomen. Ook Butler doet niet meer mee. We zien wel Rodrigo Santoro terugkeren als Xerxes. Ditmaal heeft de Perzische pestkop het op het mooie Athene gemunt. Onder het mom van “today Athens, tomorrow the world”, zal de ravissante Eva Green de Perzische vloot aanvoeren als Artemisia. Sullivan Stapleton (Gangster Squad) neemt de rol van de Griekse Themistocles voor zijn rekening. Ook de Spartanen (minus de 300 sukkelaars die in de Thermopylae liggen te rotten) maken terug hun opwachting.

Om de allesverwoestende opmars van Xerxes te stoppen, sluiten aanvoerder Themistocles en zijn zeevarende Atheners een verbond met koningin Gorgo (Lena Headey) en haar hard gedrilde Spartanen. Op basis van wat ik me herinner uit mijn geschiedenisopleiding betekent dat een hoop spectaculaire gevechten te land en ter zee. Bovendien schreef de grote Frank Miller mee aan het script. Een eerste foto ziet u alvast hier. Afspraak in uw lokale bioscoop op 8 augustus 2013.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.