40 jaar FFG in 40 minuten muziek

Filmfestival Gent

Filmfestival Gent

Een 40e verjaardag moet in stijl gevierd worden. En hoe kan dat beter dan met een live concert? 40 wereldwijd gerenommeerde componisten, waaronder Pino Donaggio, Gabriel Yared en Angelo Badalamenti werden uitgenodigd om elk 1 minuut muziek te componeren speciaal voor Film Fest Gent. Dit verjaardagsconcert is een initiatief van Dirk Brossé.

“Wat anders kan je bedenken bij de 40e verjaardag van Film Fest Gent dan aan 40 bevriende componisten te vragen om één minuut muziek te componeren? Aanlokkelijk doch zeer moeilijke opdracht om binnen 60 seconden een muzikaal verhaal te vertellen. Alsof je Michelangelo zou vragen een miniatuur te schilderen op de achterkant van een postzegel, nadat hij de plafonds van de sixtijnse kapel had beschilderd. Maar filmcomponisten kunnen dit en geloof me, op één minuut kan je heel wat vertellen! Het wordt een uniek moment in de filmmuziekgeschiedenis, een historisch moment om naar uit te kijken.” (Dirk Brossé)

Deze veertig minuten muziek worden bovendien ook door hem gedirigeerd. De muziek wordt afgewisseld met gesprekken met de aanwezige componisten en een blik op de 40-jarige geschiedenis van het festival.

Een deel van het programma kan je al ontdekken op de geheel vernieuwde website van het filmfestival.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.