Doctor Who 12.0

BBC

BBC

Doctor Who, het Britse fenomeen dat menige geeks aan het mijmeren zet, is vanaf november aan zijn twaalfde incarnatie toe. De laatste der Time Lords reist met zijn Tardis door tijd en ruimte op zoek naar avontuur en rampen, immer vergezeld door de girl next door van het moment. Na de reboot van 2005 met Christopher Eccleston en de verfrissing met de zeer populaire David Tennant, was het aan de beurt van de jonge Matt Smith.

BBC

Met de 25 jaar oudere Peter Capaldi (Torchwood) als twaalfde Doctor kan de serie een meer duistere kant op. Dat is meteen één van de meest opwindende aspecten van de serie. Afhankelijk van de acteur die de Doctor speelt, krijgt zowel personage als serie een heel andere sfeer en invulling.

Veel fans keken uit naar Helen Mirren als eerste vrouwelijke Doctor Who, maar dat is voorlopig nog een te grote stap voor dit stukje establishment. Ook nu de serie de kaap van de 50 jaar bereikt en reeds verschillende generaties weet te boeien, denkt schrijver Steven Moffat nog niet aan enige pensioenregeling.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: ,

Comments are closed.