Vanavond op TV: The Sound of Belgium

visualantics

visualantics

Een aantal weken terug wijdde Belpop op Canvas een aflevering aan het legendarische muziekgenre New Beat. In de jaren ’80 kenden deze beats van Belgische bodem plots wereldwijd succes en kwam men van ver over de landsgrenzen loos gaan op de dansvloeren van onze discotheken. Denk Tomorrowland, maar dan met iets minder gestylede en slechter gecoiffeerde jongelui. En betere muziek. De eclectische mengvorm die New Beat eigenlijk was kwam echter niet uit het niets, en had al veel eerder zijn oorsprong. Wanneer en hoe dit succesvolle genre dan wel begon ontdek je vanavond op Canvas (waar anders?) in The Sound of Belgium.

visualantics

Aan de hand van archiefbeelden, clips, hits en interviews onderzoeken makers Jozef Devillé en Pablo Eeckman hoe een klein land in het hart van Europa een uniek geluid ontwikkelde en zichzelf zo op de wereldkaart plaatste. Tegelijk vertellen ze een alternatieve geschiedenis van ons land, van de vooroorlogse kermissen, over de dansnamiddagen met Decap-orgel in de jaren ’40, tot de grote discotheken in de jaren ’80.

Deze niet te missen documentaire gooide vorig jaar nog hoge ogen op het Filmfestival van Gent en is vanavond dus te zien op Canvas, om 22.09 uur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS:

Comments are closed.