7x Noomi Rapace

Eone

Eone

Het is altijd leuk om te zien hoe een acteur zijn of haar grenzen moet verleggen als ze een project aanneemt waarin er meerdere rollen moeten vertolkt worden. Maar met Noomi Rapace wordt dit naar een aantal mooie extreme niveaus gebracht. De Zweedse ster heeft een overeenkomst getekend om de hoofdrol te spelen in de SF-film What Ever Happened to Monday?. Een film waarin ze verondersteld wordt 7 verschillende personages te spelen.

Volgens The Hollywood Reporter zal de film worden geregisseerd door Tommy Wirkola. Hij is vooral bekend door zijn nazi-zombiefilm Dead Snow en Hansel & Gretel: Witch Hunters, die eerder dit jaar werden uitgebracht. De film, naar een scenario van Max Botkin, speelt zich af in een futuristische wereld beschadigd door overbevolking. Om dit tegen te gaan, wordt een “one-kid-only”-policy opgesteld. Rapace vertolkt een groep van zeven zusters die gedwongen worden gescheiden te overleven, verborgen voor de overheid. Wanneer één van hen wordt vermist, moeten de zusters samenwerken om haar te vinden, op eigen risico.

Benelux Film Distributors

Benelux Film Distributors

Interessant genoeg, was de hoofdrol oorspronkelijk bedoeld voor een mannelijke acteur, maar Wirkola besloot om dit detail te veranderen nadat hij Noomi had ontmoet en onder de indruk was van haar.

“Hoewel de rol oorspronkelijk was geschreven voor een man, werd ik getroffen door de complexiteit een acteur te casten die zeven personages kan neerzetten. Ik wist onmiddellijk dat Noomi de ideale actrice zou zijn om dit tot leven te brengen.”

Er is nog geen datum voorgesteld wanneer de opnames beginnen of een release.

Na haar hoofdrol in Dead Man Down met Colin Farrell en Terrence Howard heeft Rapace het erg druk. Vreemd genoeg nogal veel met Tom Hardy. In 2014 staan er 2 films op het programma met hen beiden. De eerste, Animal Rescue, een misdaaddrama, is gebaseerd op een verhaal van Dennis Lehane. Beter bekend als schrijver van Mystic River en Shutter Island. De tweede film is Kind 44, naar een roman van Tom Rob Smith. Het gaat over een agent die een reeks kindermoorden in Rusland moet oplossen.
Rapace zal naar alle waarschijnlijkheid ook haar rol als Elizabeth terug opnemen in Ridley Scotts Prometheus 2. Tenminste als dit project van de grond geraakt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.