Affleck heeft geen tijd meer voor The Stand

Warner Bros.

Warner Bros.

Ben Affleck is de nieuwe Batman en dit ging niet ongemerkt voorbij. Voor- en tegenstanders van deze casting jouwen elkaar al enkele dagen uit. Tussen al dat geruzie door heeft Benny’s nieuwe carrièrewending echter nog andere gevolgen. Eén ervan is zijn keuze om het script en de regie van Stephen Kings The Stand aan Scott Cooper over te laten.

Scott Free Productions

Cooper maakte indruk met zijn debuut Crazy Heart en werkt momenteel zijn ambitieuze Out of the Furnace af met onder andere Christian Bale en Casey Affleck. De man beschikt ongetwijfeld over het sérieux om een zo uitgebreid roman in een film te gieten. De vraag is wel of ernst en zwaarwichtigheid genoeg zijn om een post-apocalyptische strijd tussen goed en kwaad verteerbaar te maken.

Het publiek krijgt nog steeds niet genoeg van apocalyptische fantasie. Geef de crisis de schuld, de opwarming van de aarde of Ben Affleck, voor mijn part. Stephen King is er in elk geval niet rouwig om. Volgens de meest populaire on-line filmdatabase zijn er ondertussen al meer dan 160 werken van de auteur verfilmd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.