Alice terug naar Wonderland

Alice In Wonderland

Walt Disney

Het was lange tijd vaste traditie aan de Supercalifragilistic-telex. Van zodra er een berichtje binnenliep over een mogelijke sequel op Tim Burtons Alice In Wonderland werd het lijntje papier vakkundig opgerold, gezouten en opgegeten. En werd er over het voorval met geen woord gerept. Een zinloze strategie om de besluitvorming in Hollywood te beïnvloeden, blijkt nu. Want vandaag spuugde onze telex zo’n massa Alice-berichten dat de hele redactie de rest van de maand zijn boterhammen mag thuislaten.

Ja, er komt dus een vervolg op dat vermaledijde 3D-festijn uit 2010. Tim Burton keert niet terug, hopelijk om zich eindelijk nog eens bezig te houden met een degelijke film te maken (zijn laatste goeie, Big Fish, dateert toch ook al weer uit 2003). Zijn plaats wordt ingenomen door James Bobin, die twee jaar geleden The Muppets regisseerde.

Wie wel terugkeert is Johnny Depp als The Mad Hatter. En daarmee onderstreept Disney, de studio achter Alice in Wonderland, dat het zijn geloof in Depp bewaart, ondanks het The Lone Ranger-debacle. Of er nog andere cast-leden terugkeren voor de sequel is voorlopig nog niet geweten. Eveneens een mysterie: het verhaal van de film. Alice In Wonderland was al een pseudo-sequel op het klassieke boek van Lewis Carroll. Wat Alice nu nog een keer in Wonderland kan uitspoken, daar hebben we het raden naar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.