All Eyez on 2Pac biopic

Columbia Pictures

Columbia Pictures

De nacht van 7 september 1996, Las Vegas. Mike Tyson heeft zonet Bruce Seldon in een tijdspanne van 1 minuut en 49 seconden tegen het canvas gemept. Hiphopgrootmeester Tupac Amaru Shakur was erbij in het MGM Grand. Maar de nacht is nog jong. Drinken, knokken met de rivaliserende Crips en groupies opscharrelen. De Death Row Crew weet wel hoe ze moet feesten. Dan rijdt een witte Cadillac voorbij de zwarte BMW van de rapper. Geweerschoten doorbreken de feeststemming op Flamingo Road. Een vrouw gilt.

Columbia Pictures

Zes dagen later bezwijkt de 25-jarige woordensmid in het ziekenhuis. Een kogel in zijn rechterlong werd hem fataal. Daarmee kwam een einde aan een ongeziene muzikale zegetocht. Maar niet aan het persen van nieuwe 2Pac-platen. Zoals gebruikelijk bij veel te jong gestorven sterren, laat de platenmaatschappij geen enkele gelegenheid ongemoeid om het artistieke nalatenschap van haar betreurde poulain uit te melken.

Een biopic is daarbij dan een logische marketingzet. Maar vreemd genoeg kwam die er nooit. Biggie Smalls, nog zo’n doorzeefd hiphopboegbeeld, kreeg die nochtans al in 2009 met Notorious. Maar kijk, 17 jaar na datum, komt die 2Pac film er dan toch. In februari 2014 start de productie. Moeder 2Pac, Afeni Shakur voor intimi, treedt op als producer. Daarmee stapt ze in de voetsporen van Voletta Wallace, de moeder van B.I.G., die Notorious producete.

Ook het budget is al bij elkaar geharkt. Een kleine 45 miljoen zou voorlopig volstaan. Rest nog een 2Pac natuurlijk. Geen sinecure. De acterende rapper (hij schitterde onder meer naast Janet Jackson in Poetic Justice) was al bij leven een legende. Na zijn dood kreeg hij helemaal de status van halfgod. Welke jonge hond is waardig genoeg om hem te vertolken?

Fruitvale Salvation

A-Film Benelux

Word on the street is dat Michael B. Jordan wel eens die jonge hond kan zijn. Jordan heeft bakken ervaring opgedaan op het kleine scherm. Recent maakte de acteur naam met het lichtjes fantastische Chronicle. Hij wordt ook getipt als Johnny Storm in de aankomende Fantastic Four-reboot.

Afgaande op deze still uit zijn laatste film Fruitvale Salvation, lijkt hij warempel zelfs wat op de lekgeschoten rapper. Laat ons in afwachting van een hoofdacteur alvast de vingers kruisen dat het eindresultaat meer 8 Mile dan Get Rich or Die Tryin’ wordt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.