Alles wat je wilt weten over de Republiek Zubrowka

Fox Searchlight Pictures

Fox Searchlight Pictures

Productiehuizen promoten al sinds lange tijd films online. Zowat iedere nieuwe release krijgt een eigen website. En maar logisch ook, want zonder online stekje kan je tegenwoordig niet langer een geslaagde promotiecampagne voeren. In diezelfde lijn komt Fox Searchlight Pictures met een interactieve website naar aanleiding van Wes Andersons The Grand Budapest Hotel.

Zoals fans ondertussen al wel weten ligt Andersons fictieve hotel in het de al even fictieve Republiek Zubrowka. De Akademie Zubrowka en diens ‘Department of History and Anthropology’ hebben de handen in elkaar geslagen om de illustere geschiedenis van deze republiek aan het grote publiek beschikbaar te maken. De nieuwe website brengt de geschiedenis van de republiek in enkele korte lessen, gaande van de ‘uitvinding’ van het toerisme tot de invloed van de politiek op de regio. Zo krijgen geïnteresseerden een snelcursus geschiedenis waarin literatuur, militaire geschiedenis, politiek, … vermengd worden met allerhande afbeeldingen van artefacten.

Zeker en vast de moeite waard om deze, weliswaar fictieve, geschiedenis van de omgeving van het Grand Budapest Hotel te verkennen! Misschien kom je zo zelfs meer te weten over de personages van Ralph Fiennes (M. Gustave), Bill Murray (M. Ivan) en de vele anderen in Andersons opkomende film.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.