Alweer boek van Carry Slee verfilmd

Dutch FilmWorks

Dutch FilmWorks

Voor wie gek is op Nederlandse tienerfilms, is er goed nieuws. Op 20 juni stelt Dutch FilmWorks zijn nieuw verfilmde boek Spijt! voor aan het grote publiek. Hoewel het volgens vele een groot succes lijkt te worden, ben ik er minder gerust op. Het boek mag dan wel een bestseller zijn, het is helemaal niet zeker dat de film nu nog zou scoren bij de jeugd. Althans zo denkt een Vlaamse tiener erover. Maar aangezien het in Nederland uitgebracht zal worden, en het te vergelijken is met Spangas, zal het de Nederlandse jeugd wel smaken.

Aan cast zal het de Nederlanders ook niet ontbreken. Het merendeel van de tieneracteurs, die een leeftijd van 15 a 16 jaar hebben, wordt gespeeld door bekende televisie gezichten. “Wat toch wel moeilijk is als men met zo’n jonge acteurs werkt”, aldus Dave Schram, regisseur van dienst.

Dutch FilmWorks

De film, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Carry Slee, gaat over Jochem en David. Jochem, die wat molliger is dan de rest, wordt dag in dag uit geconfronteerd met pesterijen van Remco, Justin en Sanne. David kan dit niet langer aanzien en bied zijn hulp aan bij Jochem. Deze wil zijn hulp niet. Hij gelooft Justin wanneer hij zei dat, als Jochem een paar kantenwijken overnam, hij niet meer zal worden gepest. Maar dan breekt de klassenavond aan. David wil deze avond twee dingen gedaan krijgen: Met Vera, een meisje uit zijn klas, verkering vragen en de pesterijen van Jochem doen stoppen. Maar zijn avond begint al slecht. Terwijl hij Vera vindt terwijl ze zoent met iemand anders, wordt er meegedeeld dat Jochem al sinds gisterenavond vermist is. Samen met Vera besluit David hem te gaan zoeken.

 

Als de vorige verfilmde boeken van Carry Slee in de smaak vielen, zal deze dat zeker ook doen. Opgelet: Bij ons loopt de film pas vanaf 26 juni in de bioscoop. Wie na deze film nóg niet genoeg krijgt van de Nederlandse filmkunsten, kan vanaf 12 september terecht in de bioscoop. Dan wordt de nieuwe film Smoorverliefd voorgesteld aan het publiek. Deze film zal vele mensen al bekend in de oren klinken aangezien het een remake is van de gelijknamige Vlaamse film. Net als bij Zot van A en Alles is Liefde, zal er weinig verschil te merken zijn tussen de twee versies.

Aan de twijfelaars is ook gedacht: sinds een maand heeft Dutch FilmWorks de trailer van de nieuwe film online gezet.

En voor de muziekliefhebbers is er natuurlijk de titelsong die wordt gezongen door Fabiënne Bergmans. The Voice Kids winnares, die als Nienke in de film te zien is, zingt over vriendschap en liefde. Opgelet: Aangezien het Nederlands soms nogal ongearticuleerd wordt uitgesproken, is het normaal dat de tekst pas te begrijpen valt na een tweede of derde beluistering.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.