AMC brengt Preacher (eindelijk) naar het kleine scherm

Vertigo

Vertigo

Het is een project waar al meer dan een jaar over werd geschreven en onderhandeld, maar nu lijkt de kogel eindelijk door de kerk: vanaf volgend jaar krijgen we de verfilming van cultcomic Preacher op de buis. Na The Walking Dead boort AMC dus een tweede keer de stripwereld aan om hopelijk opnieuw een kijkcijferkanon in huis te halen.

Dat er zolang twijfel bestond over de levensvatbaarheid van een verfilming is dan ook niet zo abnormaal. Je krijgt niet elke dag een stripreeks in de maag gestampt waarin een rokende, drinkende, vloekende en vechtende dominee een persoonlijke kruistocht onderneemt tegen niemand minder dan God de Vader! Waarom, hoe en welke middelen deze goede man daarvoor uit de kast haalt laat ik voorlopig nog even in het midden. Ik beleefde zelf voldoende WTF-momenten bij het lezen van de comics, dat ik jullie hier niet van in het begin met een aantal spoilers op wil zadelen. Bovendien is het ook nog helemaal niet zeker of de televisiereeks trouw de verhaallijnen uit de comics zal volgen. Wees dus wijs en ga in afwachting van de serie op zoek naar de strips. Bereid je wel voor op één van de meest f*cked up roadtrips ever.

Lionsgate

Lionsgate

Wie de rol van dominee Jesse Custer vertolkt kan ik jullie wel al meegeven. Dat wordt Dominic Cooper. De naam doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar je hebt hem wellicht al aan het werk gezien in bijvoorbeeld Captain America of The Devil’s Double.

Verantwoordelijk voor de verfilming zijn Seth Rogen en Evan Goldberg. Hoewel dit duo voornamelijk bekend is vanwege hun komische uitspattingen, bewezen ze met Superbad en This is the End dat ze wel graag op de grens van het toelaatbare balanceren. Hopelijk krijgen ze voor Preacher de toestemming om Custer en co. even vuilbekkend als moreel twijfelachtig voor de dag te laten komen, zoniet vrees ik voor een kleffe bedoening. Rogen ziet het alvast zitten:

“We started reading the comic when it first came out in the ‘90s. In many ways Garth’s sense of drama and comedy and Steve Dillon’s visual aesthetic helped form our style, and the idea that we are actually bringing ‘Preacher’ to life is a dream come true. This is the craziest thing ever and we can’t wait to move forward and work our asses off to make it the best it can be.”

Klinkt veelbelovend. Maar ik wacht graag nog eerst even het uiteindelijke resultaat af voor ik meega in het enthousiasme van m’n naamgenoot. Nu het groene licht is gegeven kan de promo alvast beginnen. En het moet gezegd: deze eerste, minimalistische poster toont op subtiele wijs het subversieve kantje van de reeks.

AMC

AMC

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.