Amerikaanse Loft opnieuw uitgesteld

Universal

Universal

Het is al twee jaar geleden sinds Erik Van Looy richting New Orleans trok om ‘zijn’ Loft opnieuw op te nemen. Tot de cast behoort onder andere Prison Break-ster Wentworth Miller, ex X-men James Marsden en Modern Family acteur Eric Stonestreet. En met een budget van circa 11 miljoen dollar zag het project er veelbelovend uit.

Maar de distributie van de film loopt niet van een leie dakje. Anderhalf jaar geleden werd de film voor de eerste keer tentoongesteld aan een testpubliek. De film werd goedgekeurd maar een release datum kon niet worden vastgelegd. Sinds afgelopen zomer werd haast op de deur van elke Amerikaanse filmdistributeur geklopt, maar zonder enig succes.

Topproducent Joel Silver en zijn Dark Castle Entertainment had officieel de wereldwijde rechten gekocht en een deal met Warner Bros. leek in de maak. Maar deze ging uiteindelijk niet door. Van de ene filmgigant naar de andere. Silver verhuisde naar Universal en The Loft verhuisde mee. Een release datum voor eind 2013 zou  vastgelegd zijn maar door administratief geklungel zit de release van de film al even op slot.

Het doet het Amerikaanse succes van Erik Van Looy zeker niet ten goede. Als er al enige buzz was rond deze film zal deze stilaan wel helemaal stilgevallen zijn. Er zijn nog geen filmposters en de trailer werd in alle haast van het net gehaald. Een straigh-to-dvd scenario lijkt in de maak. Van Looy had het zich hoogstwaarschijnlijk anders voorgesteld.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.