And The Winner Is

Salesman

Salesman

Crowd funding neemt enorm aan populariteit toe. Sites als Gofundme, Kickstarter en Indiegogo helpen ondernemende geesten met een sterk en fris concept om het juiste publiek te bereiken en zo hun project gefinancierd te krijgen.

Ook in de film industrie grijpen meer en meer producties naar dit soort funding terug. Zo wordt de Veronica Mars-film volledig door fans gefinancierd en zocht ook Spike Lee via deze weg het geld voor zijn nieuwe film. Maar natuurlijk blijft het crowd funding principe vooral belangrijk voor de kleinere, onafhankelijke producties die het zonder een miljoenen budget of studio steun moeten stellen.

Gentenaar en creatieve geest Stephen Dhondt, die tot voor kort nog voor Supercalifragilistic schreef, heeft ook zo’n project lopen. Met de documentaire And The Winner Is probeert hij te achterhalen waarom onze maatschappij zo geobsedeerd is met competitie en winnen.

Je kan tegenwoordig geen tv meer kijken zonder een spelprogramma door je strot geramd te krijgen. Los daarvan heb je ook kookwedstrijden, cupcake wars, zangwedstrijden met of zonder nood aan talent, noem maar op. Zelfs het vinden van een soulmate of een metgezel om je boerderij mee te runnen is in een spelletje verwerkt. And The Winner Is wil doormiddel van interviews en het up close volgen van enkele competitieve mensen en hun supporterende achterban proberen achterhalen wat winnen en competitiedrang mentaal en fysiek met ons doet.

Stephen studeerde film aan het voormalige KASK te Gent en hoopt met dit project en de steun van crowd funders ook makkelijker toekomstige films te kunnen realiseren.

Zonder steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds of een heel leger aan producers is het vrijwel onmogelijk om in dit land een deftige productie op poten te stellen. Crowd funding is daar de gedroomde oplossing voor. Zo kan je zonder teveel inmenging je creatieve idee tot leven wekken.

Droomde je er al altijd van om je naam als producer op de aftiteling te zien staan dan is hier dus je kans. Wie wil helpen volgt deze link. Daar vind je meer informatie over het project en wat er met het ingezamelde geld zal gedaan worden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: ,

Comments are closed.