Angelina Jolie verfilmt Unbroken

Starway Film Distribution

Starway Film Distribution

Angelina Jolie heeft haar tanden gezet in het leven van de inmiddels 96-jarige Amerikaanse oorlogsheld/atleet Louis Zamperini. Het wordt haar tweede film als regisseur, na In the Land of Blood and Honey.

I was so moved by Louie Zamperini’s heroic story I immediately began to fight for the opportunity to make this film. Louie is a true hero and a man of immense humanity, faith and courage…I am deeply honored to have the chance to tell his inspiring story.

Unbroken vertelt het hallucinante levensverhaal van Louis Zamperini. Zamperini is een oncontroleerbare kleine delinquent tot hij zich op de atletiek stort. Hij neemt deel aan de Olympische Spelen van 1936 en wordt opgemerkt door Hitler himself. De Tweede Wereldoorlog gooit roet in zijn veelbelovende carrière als atleet en wordt een regelrechte beproeving: Zamperini dobbert na een crash 47 dagen rond op zee (no water, no food, lots of sharks). Uiteindelijk wordt hij opgepikt door de Japanners. Het ergste moet dan nog komen. Het lijkt teveel voor één man, teveel voor één leven.

Het scenario is gebaseerd op de bestseller van Laura Hillenbrand uit 2010. Niemand minder dan de gebroeders Coen hebben er de laatste hand aan gelegd.
Na veel wikken en wegen is Jack O’Connel (Skins, This is England, Harry Brown) gecast als Zamperini. Eerder circuleerden de namen van Jake Gyllenhaal (geknipt, lijkt mij), James Franco (waar heeft die nog een gaatje in zijn agenda?), Dane DeHaan en Alexander Dreymon. Naast O’Connell heeft Jolie coming men Domhnall Gleeson en Finn Wittrock gestrikt.

Unbroken wordt in december 2014 in de bioscopen verwacht. Universal had in 1956 al plannen om het verhaal van Zamperini te verfilmen met Tony Curtis in de hoofdrol. Nu komt de film er echt, en zal Zamperini het waarschijnlijk nog kunnen meemaken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.