Angelina schittert in nieuwe trailer

maleficent

Disney

Disney. Dat ene bedrijf dat vele jeugdherinneringen heeft gecreëerd. Nog steeds kijken vele toeschouwers en fans met nostalgische ogen terug naar de oude animatiefilms als Sneeuwwitje, de Kleine Zeemeermin, Assepoester en – uiteraard – Doornroosje. Iedereen kent wel een oud schoolkameraadje wie later een echte Disneyprinses wilde worden.
Er bestaan echter slechts weinigen die de schurk willen spelen. Toch heeft Angelina Jolie de kans gekregen om Maleficent, de slechte tovenares uit Doornroosje (oftewel Sleeping Beauty), te spelen. Disney brengt nostalgie met een twist want Maleficentbrengt het tot nu toe onvermelde verhaal van de gemene heks in Sleeping Beauty. Nu krijgen we eindelijk te weten waarom die heks dat kleine meisje betovert.

Dat kleine meisje wordt gespeeld door Elle Fanning. Zij neemt de rol van het kleine prinsesje Aurora dat het slachtoffer wordt van Maleficent. Voor de Super 8 actrice was de samenwerking met Angelina Jolie alvast een immens succes.

Meeting her and getting to watch her, she just looks amazing. She has these cheekbones and these horns. It’s really, really beautiful.

Disney houdt alvast de eer in stand, want wanneer Fanning Jolie’s hoorns en kaakbenen vermeldt,  heeft ze overschot van gelijk. De kostumering en Jolie’s look sluiten naadloos aan bij de animatiefilm uit 1959. Disney slaagt er kennelijk vlotjes in de overgang te maken tussen het origineel en de aankomende spin-off.

Walt Disney Productions

Disney heeft er ook voor gekozen om ook de soundtrack (in de trailer althans) in een hedendaags jasje te steken. Voor de nieuwste trailer van Maleficent mocht Lana del Ray (gekend van de soundtrack van The Great Gatsby) een liedje uit de animatiefilm updaten. Zij heeft namelijk een nieuwe versie van ‘Once upon a Dream’ – de song van prinses Aurora en prins Filip – gezongen. De nieuwe, trage en ietwat sombere variant van het origineel is alvast een mooie extra toets aan de trailer (en hopelijk ook de film).

Omdat Sleeping Beauty draken en allerhande andere monsters kende, tovert regisseur Robert Stromberg ook enkele wezens op het grote scherm. Zijn kennis en expertise als production designer in films zoals Alice in Wonderland, Oz the Great and Powerful en Avatar zullen hem daarbij ongetwijfeld geholpen hebben. De nieuwe trailer voor Maleficent toont ons alvast een houten draak en een heleboel houten cavaleristen.
Daarenboven heeft Stromberg ook een immens palmares aan visual effects weten op te bouwen. Zo heeft hij onder andere meegewerkt aan Pan’s Labyrinth, Life of Pi, Ghost Rider, en een ellenlange lijst aan andere films. We mogen er gerust in zijn dat de effecten van de film alvast in orde zullen zijn. De trailer is in ieder geval een voorbeeld van Strombergs kunnen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.