Angry Birds vanaf 2016 in de bioscoop

Fox

Fox

Een foto van Angry Birds the movie is er nog niet. Daarom boven dit stukje tekst eentje van Rio. Dat gaat tenslotte ook over vogels. En waarom over vogels? Omdat er nieuws is over Angry Birds. Je weet wel het populaire spel van 2009. In de te downloaden app katapulteer je vogels en andere gekke beesten de lucht in. Met als doel het neerhalen van een houten constructie. De zeven versies van het spel van de Finse producent Rovio werden tot nu toe maarliefst 1,7 miljard keer gedownload. Wat een absoluut record is in de virtuele app wereld.

Niet enkel verschenen er verschillende versies als Angry Birds Rio, Angry Birds Space of Angry Birds Magic. Maar er wordt ook in het gewone leven steeds aan de vogels gedacht. Zo verschenen er al diverse boeken, merchandising en cartoons over de fictieve ventjes.  Met deze uitbreidingen wil Rovio gerust een stapje verder gaan. Zo verkocht het de rechten voor een 3D animatiefilm van de succesvolle figuren. Na vele producenten die zich aanmeldden als koper, werd Sony uiteindelijk uitgekozen. Wat wel een pluspunt is aangezien Sony al bewees met onder andere The Smurfs dat ze wel iets kennen van animatie.

Eerder verscheen er dus ook al de film Rio over de vogels, waarin een papegaai centraal stond. Deze film was geliefd, maar nogal saai. Dat deze film een groot succes zal worden, is dan ook helemaal niet zeker. Ondanks het grote succes van het spelletje, de boeken en de merchandising, is het perfect mogelijk dat Angry Birds The Movie een gigantische flop wordt. Dat bewees ook Warner Bros die met zijn film Mario Bros op de proppen kwam in 1993. Ook toen was Mario een gigantisch succes, maar viel de film bij vele fans dik tegen. Positieve beelden van verfilmde virtuele spelletje zijn er natuurlijk ook. Zo maakte New Regency Pictures een film van de populaire game Assassin’s Creed. De film, die al meer dan een miljoen keer werd bekeken op YouTube, kreeg zeer veel goede reacties.

Hoe je het ook draait of keert, nu Sony de rechten heeft gekocht, zullen vele Angry-fans vanaf 2016 hun weg moeten vinden richting de bioscoop. Hoewel het verhaal nog niet verzonnen is en er nog niets vast ligt, verwachten velen dat de film toch dé animatiefilm van 2016 wordt. Maar afwachten of dat ook zo zal zijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.