Anna Paquin uit nieuwe X-Men geknipt

20th Century Fox

20th Century Fox

Ademt u even diep met mij in… Wolverine, Professor X, Magneto, Storm, Mystique, Beast, Shadowcat, Iceman, Havok, Bishop, Colussus, Warpath, Blink, Sunspot, Quicksilver, Ink, Bolivar Trask, William Stryker,… X-Men: Days of Future Past belooft drukker te worden dan de Colruyt op 24 december (blijf er in godsnaam weg lieve mensen!). En dan hou ik nog niet eens rekening met personages die in de twee tijdslijnen in de film zullen opduiken. De wel erg uitgebreide cast moest bijna wel problemen opleveren voor regisseur Bryan Singer. En wat blijkt, nu de nieuwe X-Men op de montagetafel ligt, moeten er personages sneuvelen. Zo zal Rogue (Anna Paquin) niet te zien zijn in de final cut van de film.

Paquin, die eerder te zien was in X-MenX2 en X-Men: The Last Stand had één scène samen met Sir Patrick Stewart (Professor X), Ian McKellen (Magneto) en Shawn Ashmore (Iceman). Maar tijdens het knip-en plakwerk bleek de scène overbodig. Tot grote spijt van Singer.

It’s a really good sequence and it will probably end up on the DVD so people can see it. But like many things in the editing process, it was an embarrassment of riches and it was just one of the things that had to go.

Dat er personages en verhaallijnen sneuvelen in het montageproces is lang niet uitzonderlijk. Vraag het maar aan Lien Van de Kelder. Maar dat een personage dat zo belangrijk is geweest in de eerste X-Men-films en bovendien vertolkt wordt door een Academy Award Winner op de vloer van de montagecel belandt, is wel eerder apart. Al heeft Paquin, aldus Singer, er alle begrip voor dat ze geknipt is uit de film.

She completely understood. It’s very disappointing, but she’s very professional and she knows that stuff happens, particularly with material you shoot early on in production. Films evolve.

X-Men: Days of Future Past verschijnt op 21 mei in de Belgische bioscopen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.