Anne Hathaway opnieuw in zee met Christopher Nolan voor Interstellar

Anne Hathaway

TriStar Pictures

Net als zovele regisseurs, staat ook Christopher Nolan erom bekend om voor zijn nieuwe films vaak terug te vallen op acteurs uit één van zijn vorige films. Zo kregen Christian Bale en Michael Caine na Batman Begins een rol in The Prestige, en mocht diezelfde Caine samen met Cillian Murphy (ook uit Batman Begins) ook opdraven in Inception. Daarin blonken Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard en Tom Hardy dan weer uit, wat hen een rol opleverde in The Dark Knight Rises.

Het was daarom opvallend dat begin deze maand bekend raakte dat Matthew McConaughey, met wie Nolan nog niet eerder samenwerkte, de hoofdrol aangeboden kreeg in diens nieuwe film Interstellar (gepland voor 2014), en die (uiteraard) ook aanvaardde. Maar een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken, want nu blijkt dat ook Anne Hathaway een rol krijgt in de film. Hathaway gaf met succes gestalte aan Catwoman in The Dark Knight Rises, en blijkbaar vond ook Nolan de samenwerking voor herhaling vatbaar.

Christopher Nolan

Warner Bros.

Het gebeurt zoals gezegd wel vaker dat acteurs in meerdere films van dezelfde regisseur spelen. Een bekend voorbeeld hiervan is uiteraard de samenwerking tussen Johnny Depp en Tim Burton (zeven films), maar ook de teller van de tandem Leonardo DiCaprioMartin Scorsese komt met The Wolf of Wall Street eind dit jaar ondertussen al op vijf. En David O. Russell heeft zelfs aangekondigd in de toekomst enkel nog films te zullen maken met Jennifer Lawrence in één of andere rol.

Deze aantallen lijken misschien groot, maar #indetijdvanRoger en voordien waren zelfs tien of meer samenwerkingen niet ongewoon. Het is ook niet zo onbegrijpelijk. Een nieuwe acteur moet je leren kennen en aanvoelen, met onvermijdelijk tijdverlies tot gevolg. Bovendien weet je van een acteur met wie je reeds hebt samengewerkt wat zijn of haar sterke punten zijn, en dat maakt er de casting voor een bepaalde rol alleen maar gemakkelijker op.

Hathaway is overigens niet onverdeeld populair. De Amerikaanse actrice heeft (hevige) tegenstanders, en de haat van die zogenaamde ‘Hathahaters‘ is er niet minder op geworden nadat ze eerder dit jaar haar eerste Oscar won, integendeel. De actrice zou ‘nep, zelfvoldaan, en overenthousiast’ zijn. Hathaway zelf zou zich de negatieve commentaren maar al te zeer aan trekken, wat mijns inziens de kritiek meteen al deels ontkracht.

Hathaway kan zich hoe dan ook troosten met de gedachte dat haar indrukwekkend lijstje films (Brokeback Mountain, The Devil Wears Prada, Rachel Getting Married, Alice in Wonderland, Love & Other Drugs, One Day, The Dark Knight Rises, Les Misérables) met Interstellar alweer wat extra pigment krijgt. Bovendien speelt ze ook nog naast Chris Hemsworth in Steven Spielbergs Robopocalypse, als die film ooit nog het daglicht ziet. Laat die haters maar haten, Anne, wij weten wel beter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.